18/09/2018

Antoni Castro és reelegit degà de la Facultat de Ciències de la Salut i Medicina

La creació d'una unitat d'innovació docent i el disseny del nou edifici de la facultat són alguns dels reptes del nou mandat

Antoni Castro, degà de la Facultat de Ciències de la Salut i Medicina.

Antoni Castro continuarà sent el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (FMCS) durant els propers quatre anys. Així va decidir-ho la Junta de Facultat en la sessió del 13 de setembre. Dels 34 membres que la integren, van assistir a la votació 24 persones: 22 van emetre el seu vot a favor de la candidatura de Castro i 2 més van cotar en blanc. Castro es manté així en el càrrec, que ocupa des que va ser escollit al setembre de 2014.

Entre les accions i reptes que l’equip deganal es planteja per aquest mandat hi ha la intenció de crear una unitat d’innovació docent a través de la qual es canalitzaran les iniciatives per millorar el procés de formació i les competències dels estudiants. El degà també es proposa treballar en el disseny de la nova FMCS, junt amb el consell de direcció de la URV i l’IISPV, per disposar d’aularis, laboratoris i espais que satisfacin les necessitats de professorat, estudiants, investigadors i PAS. En l’àmbit administratiu, durant aquest curs i el 2020-21 cal preparar l’acreditació de dos màsters, i pel que fa a la visibilitat del centre, l’equip encapçalat per Castro té la intenció d’ampliar l’ús de diferents canals de comunicació.

Castro és responsable del grup de recerca Autoimmunitat, inflamació i infecció, director del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus des del 2009, i director del Centre de Formació i Innovació en Simulació Josep Maria Martínez Carretero. És professor titular a la URV des de 2001 i ha ocupat altres càrrecs de responsabilitat al Departament de Medicina i Cirurgia i a la Facultat des de 1998. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona al 1986; és especialista en Medicina Interna des de l’any 1994, després d’haver realitzat la formació especialitzada MIR a l’hospital General Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, i doctor en Medicina per la UAB a l’any 1996 amb una tesi sobre Lupus Eritematós Sistèmic.

L’equip que acompanyarà el degà de la FMCS en la direcció del centre durant els propers quatre és el mateix amb el qual va acabar el mandat anterior: Joaquin Escribano com a vicedegà; Marta Romeu n’és la secretària; Fàtima Sabench, la responsable de l’ensenyament de Medicina; Isabel Salvat, responsable de l’ensenyament de Fisioteràpia; i Nancy Babio, responsable de l’ensenyament de Nutrició Humana i Dietètica.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*