12/06/2023

L’artista Ro Caminal exposa l’obra “Els ocells cantaven malgrat feia fred” al CRAI campus Catalunya

És un projecte de preservació de la memòria popular sobre la vida a la Catalunya rural de la postguerra

L'obra "Els ocells cantaven malgrat feia fred" al CRAI campus Catalunya.
L'obra "Els ocells cantaven malgrat feia fred" al CRAI campus Catalunya.

L’Aula d’art de la URV, dins de la seva programació, ha convidat l’artista Ro Caminal a exposar la seva obra a la Universitat. L’exposició, sota el nom “Els ocells cantaven malgrat feia fred”, es pot visitar al vestíbul del CRAI campus Catalunya del 9 al 30 de juny.

En format audiovisual, presenta una reivindicació del relat oral com a mitjà per a preservar la historia d’aquells als qui la historia oficial ha oblidat. Un exercici de construcció i preservació de la memòria popular. Records personals sobre el cultiu de l’oliva, com a punt de partida per a reconstruir, mitjançant micro relats quotidians, la vida de la Catalunya rural de la postguerra. Una juxtaposició de temporalitats: l’actual, agitada i representada per la veu, i la pretèrita, reposada i representada per les imatges.”

El projecte va ser realitzat per a Cal Cego, amb col·laboració de les persones majors de La Juncosa del Montmell (Tarragona). Encara que és un projecte contextual, és representatiu, per extensió, de tant altres llocs de la Catalunya rural.

Es pot consultar més informació sobre el projecte a la pàgina web de l’artista Ro Caminal.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*