01/07/2021

Benvingut al poble s’endú el guardó del millor curt a la vuitena edició dels premis Syllabus

També va guanyar el premi a millor direcció, direcció de fotografia, disseny de so i actor secundari en el certamen dels estudiants de Comunicació Audiovisual

Fotograma del curtmetratge Benvingut al poble, guanyador dels Premis Syllabus 2021.

L’edició especial dels premis Syllabus va ser tot un èxit entre l’estudiantat, els convidats i el professorat del grau de Comunicació Audiovisual. Després d’un any complex, van poder compartir el fruit de la seva feina amb la projecció dels curtmetratges el passat 29 de juny a l’Aula Magna del Campus Catalunya, que també va ser l’escenari del lliurament de premis. 

El curtmetratge més premiat va ser Benvingut al Poble, de Clàudia Armesto, Anna Lladó, Cristina Fidalgo, Laia Favà, Miguel Olmedo i Carla Esteller, que va rebre els guardons a millor curtmetratge, direcció, direcció de fotografia, disseny de so i a millor actor secundari (Marc Jornet). Prova 001 va destacar per la seva direcció d’art, a càrrec de Maria Saladrigues i Candela Jiménez, i per la seva banda sonora, creada per l’estudiant Òscar Miró. A més, Montserrat Marro Sales es va emportar el premi a millor actriu principal. 

L’equip guanyador del premi al millor curt dels premis Syllabus per Benvingut al Poble.

Un altre curt que va fer reflexionar l’audiència va ser Shock, creat per David Àvila, María Barrera, Joana Borràs, Judith Tudela i Adrià Jurado. Aquesta peça va ser la guanyadora del premi a millor guió, i la seva actriu, Fina Gonzàlez, va ser reconeguda com a millor actriu secundària. 

El muntatge de Núria Vendrell Briansó, Micaela Rossi i Marina Ramón Caparrós també va ser premiat pel seu curt Parallax. Per últim, un dels actors de Sesión Programada, Antoni Bennasar, va recollir el premi a millor actor principal. Les peces de ficció Polvo de Estrellas i Tirar del Hilo no es van emportar cap premi malgrat la bona rebuda del públic. 

El certamen va comptar amb la participació del jurat professional format per Nuria Villazán, directora de Machín, toda una vida i guionista de múltiples peces audiovisuals; Eulàlia Iglesias, periodista i crítica especialitzada en cinema i audiovisuals, i el guionista i periodista David Serra. 

L’aforament es va limitar i es van seguir les mesures de prevenció contra la Covid-19.

Una de les particularitats d’aquesta nova edició va ser l’entrega d’un premi honorífic als estudiants de quart de Comunicació Audiovisual, ja que la seva edició del Syllabus es va cancel·lar a conseqüència de la pandèmia. Un dels guardons se’l va emportar el documental Revelant Mirades, i l’altre el curtmetratge Saecula Saeculorum.

Els Syllabus van arrancar amb Albert Pagà i Núria Vendrell, que van presentar els premis en to humorístic fent especial èmfasi en l’experiència de la universitat en línia. L’acte va comptar amb la col·laboració del director d’(H)istrionis Teatre, Jorge Pérez de la Torre, que va fer riure a l’audiència simulant retransmissions en directe des de l’exterior de l’Aula Magna. 

Un altre moment especial de l’esdeveniment va ser l’actuació de Miguel Olmedo, també estudiant de Comunicació Audiovisual i baixista i cantant del grup Copia de Seguridad, que va interpretar Bleach Blonde Bottle Blues de Larkin Poe i una peça original anomenada Tiempo.

Miguel Olmedo va interpretar una peça original, “Tiempo”.
Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*