11/11/2020

Biosfer Teslab, empresa derivada de la URV i l’IISPV, rep el segon premi Tarragona Open Future

El guardó distingeix la seva activitat en l'anàlisi de dades metabòliques per preveure malalties cardiovasculars. La companyia rebrà 1.500 euros i tres anys d'assessorament per a la consolidació del negoci amb experts de diferents àmbits

D'esquerra a dreta, Núria Amigó, Enrique Ozcariz, Miriam Gil, Sara Samino i Daniel Rodríguez, de Biosfer Teslab.

L’empresa derivada de la URV i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, Biosfer Teslab, ha estat la segona classificada en la cinquena edició dels premis Tarragona Open Future, un programa d’acceleració empresarial organitzat per Tarragona Impulsa amb la col·laboració de Telefònica per afavorir l’emprenedoria a la ciutat a partir d’ajuts a les noves idees de negoci. Com a resultat d’aquest guardó, la companyia rebrà 1.500 euros i tres anys d’assessorament amb experts de diferents àmbits per a la consolidació del negoci. El primer premi va ser per a Mireia R. Ferré, la única luthier i archetier de la província de Tarragona, i el tercer lloc se’l va endur E-sports Link, una plataforma per connectar els professionals dels e-sports.

Biosfer Teslab ha patentat un mètode analític per avaluar amb més precisió les fraccions de colesterol HDL i LDL i d’aquesta manera, poder avaluar el risc de patir un accident cardiovascular. D’acord amb el mètode de la invenció, les lipoproteïnes presents a la mostra s’identifiquen i es caracteritzen determinant la intensitat, el desplaçament químic, l’amplada i el coeficient de difusió dels senyals de lipoproteïnes associades.

L’empresa està participada per Laboratoris Rubió, que opera en el sector de la diagnosi in vitro de malaltia cardio-metabòlica. Biosfer ha aconseguit consolidar-se a través del creixement empresarial i la captació de fons per al desenvolupament en diverses convocatòries competitives tant nacionals com internacionals.

El jurat d’aquesta edició del Tarragona Open Future ha estat format per Manel Castaño, conseller d’Ocupació; Miguel Ángel Fernández, membre de la unitat de desenvolupament digital de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Múrcia de Telefónica Espanya; Mònica Boquera, delegada d’Acció a Tarragona; Josep M. Vallvè, CEO de la startup Al Mercat i dos representants de grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona: Francesc Roca (PSC) i Elisa Vedrina (PP).

Print Friendly, PDF & Email