05/06/2020

Bruna Sánchez representarà la URV a la final del concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts”

La doctoranda ha guanyat la final local amb un monòleg sobre la química computacional i les diferències i similituds entre les reaccions mecanoquímiques i la química clàssica. En segon lloc ha quedat Álvaro Javier Cruz i la tercera finalista ha estat Julieta Cavaglia

La doctoranda de la URV i de l’ICIQ Bruna Sánchez ha guanyat la final local del concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts”, que es va fer ahir de forma virtual. El segon lloc ha estat per a Álvaro Javier Cruz, que fa el seu doctorat en el programa de Nutrició i Metabolisme i el tercer lloc ha estat per Julieta Cavaglia, del doctorat en Enologia i Biotecnologia. La primera classificada, a més, serà la candidata que representarà la URV a la final catalana del concurs, que es farà el 25 de juny i en la que competirà amb representants d’altres universitats catalanes. En aquesta final local han participat un total de sis concursants, dels quals els tres primers han aconseguit com a premi la matrícula gratuïta al seu programa de doctorat.

Establir teòricament les similituds i diferències entre les reaccions mecanoquímiques i la química clàssica en solució és l’objectiu de la tesi de la guanyadora, Bruna Sanchez. Amb la seva recerca, que fa en el marc del programa de doctorat de Ciència i Tecnologia Química, vol contribuir a dissenyar una metodologia per estudiar les reaccions mecanoquímiques computacionalment i utilitzar aquest mètode per ajudar a un desenvolupament més ràpid d’aquesta alternativa sostenible.

En segon lloc ha quedat Álvaro Javier Cruz, que fa la teva tesi en el programa de doctorat de Nutrició i Metabolisme. La seva recerca se centra en obtenir arguments científics sobre els beneficis de consumir productes de proximitat, especialment dins del PECT-Nutrisalt, començant per l’elaboració d’una base de dades de la composició en polifenols que tenen els fruits secs i les fruites i verdures que es produeixen al Camp de Tarragona i buscant evidències científiques en el benefici d’aquests productes in vivo.

La tercera classificada ha estat Julieta Cavaglia, que fa la seva recerca en el programa d’Enologia i Biotecnologia i va parlar sobre el control de la fermentació alcohòlica del vi a través de la tècnica de l’espectroscòpia d’infraroig.

El jurat que va prendre la decisió el van formar el director de l’Escola de Doctorat de la URV, Josep Ribalta; la investigadora del Departament d’Estudis de Comunicació i degana de la Facultat de Lletres, Iolanda Tortajada, la investigadora del departament de Química Física i Inorgànica i divulgadora Núria Ruiz; l’investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia Gerard Aragonès, qui també participa en diverses activitats de divulgació científica; i Benjamí Martorell coordinador de l’Escola de Doctorat de la URV.  A l’hora de deliberar, el jurat ha valorat diversos aspectes de l’exposició, com ara la comprensió, el contingut o l’estructura del monòleg.

A la URV el concurs l’organitza la Unitat de Comunicació de la Ciència – ComCiència i l’Escola de Doctorat. La final interuniversitària del concurs, que organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, es farà el 25 de juny en un format que encara no s’ha decidit -presencial o virtual-, ja que dependrà de la situació del moment. En aquesta convocatòria s’atorgaran tres premis a les millors representacions, dotats en 3.000, 2.000 i 1.000 euros, respectivament.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*