02/11/2016

El campus Terres de l’Ebre recupera una exposició col·lectiva de 25 artistes ebrencs per celebrar el desè aniversari

L'exposició que ara es recupera és la que al desembre del 2006 es va inaugurar al Centre de Comerç de Tortosa, per commemorar el primer any de la universitat pública a l’Ebre. Continuen així els actes del desè aniversari de la implantació de la URV al territori

L’exposició està instal·lada al vestíbul del campus ebrenc, coordinada per l’Antena Cultural Tortosa de la URV. Fa deu anys es va ubicar al Centre de Comerç de Tortosa, perquè en aquell moment encara no existia l’edifici del campus.

Es va encarregar a 25 artistes, tots ells de reconegut prestigi dins i fora del territori, que creessin una obra específica per a la URV damunt d’un paper de 50 x 50 centímetres. Els participants van ser: Núria Àrias, Joan Antoni Blanc, David Curto, Joaquim Espuny, Leonardo Escoda, Roberto Escoda, Pere Falcó, Jordi Garcia, Pili Lanau, Manel Margalef, Manel Marqués, Frederic Mauri, Joan Panisello, Miquel Patón, Jesús Pedrola, Pegueroles Abadie, Alfred Porres, Antònia Ripoll, Manolo Ripollés, Jaume Rocamora, Robert Romeu, Cinta Sabaté, Rosalia Usach, Jaume Vidal i Angel Vilamajó, a qui es va afegir Mari Cugat.  “Cada artista va tenir total llibertat a l’hora de fer la seua obra, diverses creacions que van des del paisatge figuratiu, amb referències al territori, a la pura abstracció”, apunta Núria Gil, responsable de l’Antena Cultural Tortosa de la URV, qui deu anys després, com a comissaria de l’exposició, reitera l’agraïment als artistes. Es pot veure fins al 18 de novembre.

Paral·lelament a aquesta exposició, s’ha encarregat també una obra commemorativa dels deu anys de la implantació de la URV a les Terres de l’Ebre a Roberto Escoda que, amb gairebé 90 anys, ha presentat “L’olivera és escultura vivent”. L’obra correspon al mirar reposat i respectuós amb la quotidianitat d’aquest creador.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*