25/02/2015

CEPTA i la URV promouen un curs únic especialitzat adreçat a directius d’empreses

CEPTA i la URV promouen un curs únic especialitzat, adreçat a directius d’empreses, especialment a empresaris de pimes. L'acció vol rellançar la tasca de les pimes de les comarques tarragonines i potenciar la relació entre universitat i empresa

La Fundació Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, CEPTA, i la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) col·laboraran per impulsar noves activitats de foment de l’activitat empresarial i donar suport als emprenedors i pimes d’aquestes comarques. Aquest és el principal objectiu de l’acord de col·laboració que han signat el president de CEPTA, J. Antoni Belmonte, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré el dimecres, 25 de febrer.

Conscients que la professionalització de la tasca dels directius és un dels camins per poder refermar la tasca de les pimes –que suposen gran part del total d’empreses del teixit empresarial de les comarques tarragonines-, i que la superació de la crisi implica consolidar una activitat privada capaç d’obrir-se a noves fronteres, tan Belmonte com Ferré han destacat el caràcter “decisiu” d’aquest acord.

Una de les primeres actuacions conjuntes que sorgeixen del conveni signat és el curs Eines fonamentals per a la gestió eficaç de l’empresa del segle XXI, que és una iniciativa singular per connectar universitat i empresa i que està previst que comenci en les pròximes setmanes.

El programa formatiu vol posar a disposició dels directius eines i metodologies eficaces per tal que la gestió estratègica i sostenible en el temps sigui un tret distintiu dels professionals de les comarques de Tarragona. Qui vulgui accedir a cursar aquest curs no cal que disposi de cap formació universitària, ja que aquest programa de formació té un doble objectiu: d’una banda, fomentar l’emprenedoria amb continguts adaptats en l’actualitat empresarial i en contacte amb diversos mercats emergents i, de l’altra, professionalitzar i valorar la tasca de moltes persones que tenen una llarga trajectòria de direcció empresarial a les seves espatlles.

El curs té una durada de 150 hores, que es reparteixen entre sessions presencials i on-line, i es dirigeix a empresaris/es, gerents de microempreses i pimes, futurs emprenedors i la càrrega lectiva es reparteix en mòduls especialitzats dedicats a les àrees d’estratègia empresarial, relació amb els clients, control de l’activitat, gestió d’equips i persones, inversió i finançament i elaboració del projecte propi d’empresa a mida. El programa de formació compta amb un equip de docents especialistes en les diferents àrees.

El curs es preveu com el primer pas d’un objectiu a llarg termini que s’han proposat les dues organitzacions, que no és altre que fer promoció conjunta de programes de formació permanent que realitzen, així com en els serveis a les empreses que ofereixen i en altres iniciatives que els hi siguin d’interès comú.

D’acord amb aquest conveni, les dues entitats posaran els seus mitjans i esforços a disposició de l’objectiu de promoure coordinadament l’oferta de formació conjunta empresarial d’alta qualitat, potenciant l’accés de les empreses i les persones a aquests serveis de formació el més a prop possible d’on desenvolupen la seva activitat.

Teniu tota la informació i us podeu inscriure aquí

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*