18/10/2016

Científics líders en recerca sobre nanocontenidors moleculars es reuneixen a Tarragona

L’ICREA Conference on Functional Nanocontainers reuneix fins aquest divendres a Tarragona investigadors d’arreu del món que lideren la recerca en el camp dels nanocontenidors moleculars. Aquests són molt útils, per exemple, quan es vol transportar un medicament fins a l’òrgan objectiu. El congrés l’organitzen els professors ICREA Ciara O’Sullivan (URV) i Pau Ballester (ICIQ) amb el finançament de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats i la col·laboració d’altres entitats

Els professors ICREA Ciara O’Sullivan (URV) i Pau Ballester (ICIQ), organitzadors del congrés.

Els nanocontenidors són estructures moleculars capaces d’encapsular o incloure altres molècules en el seu interior. Serveixen per transportar i controlar l’alliberament de les molècules encapsulades (principis actius de medicaments, proteïnes, fragàncies, pigments, pesticides…). L’encapsulació de molècules és molt útil quan per exemple es vol transportar un medicament fins a l’òrgan objectiu i aquest medicament és insoluble en el torrent sanguini, i a més, es pot controlar el seu alliberament un cop arribat al seu objectiu.

La ICREA Conference on Functional Nanocontainers té la particularitat de ser un congrés marcadament  pluridisciplinari, ja que s’hi trobaran investigadors que treballen en l’àmbit de la física, la química, la biologia o fins i tot l’enginyeria. Cadascun d’aquests investigadors s’aproxima al món dels nanocontenidors des d’un punt de vista diferent: el disseny, l’estudi del seu comportament, la seva producció industrial, i les seves aplicacions en àmbits tan diversos com la medicina, la cosmètica o el món dels detergents.

L’objectiu d’aquesta ICREA Conference és proporcionar un marc de trobada entre líders internacionals en el camp dels nanocontenidors moleculars que presentaran els seus resultats de recerca i establiran un diàleg a fi de concretar col·laboracions científiques i  establir noves metodologies aproximatives en la construcció de nanocontenidors moleculars. Actualment s’han dissenyat una quantitat molt gran de nanocontenidors, i el desafiament està en fer-los funcionals d’una manera controlable, és a dir, que la molècula de dins el contenidor es pugui alliberar mitjançant un determinat estímul extern.

El congrés va començar aquest dilluns 17 d’octubre al CaixaForum i s’allargarà fins divendres dia 21. Compta amb 120 participants d’arreu del món entre conferenciants, investigadors sènior, investigadors postdoctorals i estudiants de doctorat. A part de les conferències a càrrec dels investigadors principals que s’ha convidat, el congrés vol potenciar la formació i motivació del joves investigadors que hi participen a partir de tota una sèrie de presentacions orals i pòsters a càrrec d’aquests joves científics que hauran en el futur de liderar aquest camp de recerca.

Sobre ICREA

ICREA, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, és una fundació finançada pel govern català. Ofereix contractes permanents per venir a treballar a Catalunya, a investigadors d’arreu del món. Amb els anys, han arribat a ser sinònim d’excel·lència acadèmica a escala mundial.

Els  ajuts ICREA Conference s’atorguen als investigadors ICREA per a organitzar esdeveniments internacionals amb participació dels millors experts en camps de recerca punters i que tinguin un nivell alt d’interdisciplinarietat.

Per a més informació, ponents i programa: http://icreaconfnanocontainers.iciq.es/

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*