14/02/2017

Creació del Campus URV-IRTA de recerca agrària i alimentària

El rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré i el director general de l’IRTA, Josep M. Monfort han signat aquest dimarts el conveni per a la creació del Campus Universitari URV-IRTA de recerca agrària i alimentària a les instal·lacions de l’IRTA de Mas de Bover, Sant Carles de la Ràpita i de l’Estació Experimental d’Amposta, amb la intenció d’esdevenir un espai de referència en els diversos àmbits de la seva actuació. El conveni vol incrementar el marc de col·laboració entre la URV i l’IRTA en l’àmbit de la docència i la recerca

El rector de la URV, Sr. Josep Anton Ferré i el director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, han signat el conveni per a la creació del Campus.

El Campus URV-IRTA tindrà com a finalitat realitzar les pràctiques d’ensenyaments de grau, màster i doctorat impartits per la URV a les instal·lacions de l’IRTA de Mas de Bover, Sant Carles de la Ràpita i l’Estació Experimental d’Amposta, facilitar l’aprenentatge dels estudiants sobre l’aplicació de conceptes teòrics en programes de recerca i desenvolupament, així com facilitar les activitats de recerca i el desenvolupament científic d’ambdues institucions. El Campus URV-IRTA estarà també al servei de tota la comunitat científica nacional i obert a la col·laboració internacional en l’àmbit de la recerca.

El centre de Mas de Bover, capdavanter en nutrició animal, disposa entre d’altres infraestructures d’una finca on s’ubiquen camps experimentals, laboratoris, granges experimentals i una fàbrica de pinsos, i va constituir l’inici de la presència de l’IRTA a les comarques tarragonines. L’IRTA hi té també actualment el Centre d’Aqüicultura i Ecosistemes Aquàtics de Sant Carles de la Ràpita, l’Estació Experimental d’Amposta, i la finca experimental de la Terra Alta (Gandesa), juntament amb d’altres instal·lacions menors, que constitueixen un marc idoni per realitzar activitats de recerca i docents, tal com ha posat de manifest l’experiència de la col·laboració entre la URV i l’IRTA.

El rector de la URV i el director general de l’IRTA, acompanyats del coordinador del grup de recerca en Nutrigenòmica de la URV Lluís Arola), a la dreta) Delegat del rector de Relacions Institucionals, Antoni González Senmartí d’en Joaquim Brufau, director del centre Mas de Bover, a l’esquerra.

Aquesta estreta col·laboració entre l’IRTA i la URV ja fa anys que es desenvolupa i té per objecte, entre d’altres, l’àmbit dels programes de doctorat, el desenvolupament d’un programa conjunt d’ajudes per al personal investigador en formació, el desenvolupament del campus d’excel·lència internacional (CEICS), l’organització de congressos i simposis o la constitució d’una Unitat de Recerca Conjunta, anomenada CAT AGRITECH, aliança estratègica reconeguda en el H2020 amb l’objectiu de reunir els coneixements científics, les eines i les capacitats desenvolupades per tal de promoure i desenvolupar conjuntament els avenços científics i tecnològics. L’objectiu específic del conveni és el foment de la col·laboració docent i científica entre ambdues institucions a través de la creació d’aquest Campus.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*