05/12/2019

L’acte commemoratiu del Dia Internacional del Voluntariat posa en valor la feina dels voluntaris del tercer sector

Va ser organitzat per la URV i la Federació Catalana del Voluntariat Social

La companyia de teatre improvisat ImproAcatomba durant la seva actuació en l'acte "El voluntariat i la transformació social".

Amb el títol “El voluntariat i la transformació social”, l’Oficina de Compromís Social i la Federació Catalana del Voluntariat Social van celebrar el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte conjunt el dijous 4 de desembre. Membres d’entitats del tercer sector, voluntaris, acadèmics i usuaris van aplegar-se a l’IMET per posar en comú i posar en valor les accions de voluntariat, la tasca dels voluntaris i voluntàries i la força de les entitats per contribuir conjuntament a la transformació social.

El protagonisme va ser per a les entitats i els seus voluntaris i voluntàries, amb una taula de testimonis i experiències d’entitats com ara Càritas, La Muralla, Fundació Vilaniu, Once, Tarracosalut, Aprodisca i Voluntariat per la llengua. Amb totes aquestes experiències i vivències s’elaborarà un recull per a la sensibilització de la societat.

En la benvinguda de l’acte, Jordi Balot i Josep Cabrera, president i coordinador, respectivament, de la Federació Catalana de Voluntariat Social i Susana Borràs, adjunta al vicerectorat de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la Universitat Rovira i Virgili, van destacar el retorn social de la tasca de voluntariat i la importància de generar sinergies entre totes les persones involucrades per articular una bona resposta a aquesta necessitat social.

Acte commemoratiu del Dia Internacional del Voluntariat a Tarragona.

En un dels moments més emotius de l’acte, la professora Conxa Torres, que ha coordinat el voluntariat de la URV durant els darrers anys, va ser l’encarregada de llegir el manifest fet per la Federació Catalana de Voluntariat Social per als diferents actes commemoratius que van tenir lloc a Catalunya.

El punt i final a l’acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat el va posar la companyia de teatre improvisat ImproAcatomba, en una sessió creativa i divertida per tancar una jornada festiva i de trobada de moltes de les entitats de voluntariat i de Tercer Sector de la demarcació de Tarragona.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*