22/02/2018

Un documental fet a la URV mostra la vida dels sense llar

El Umbral, produït per la Càtedra d'Habitatge, és obra d'estudiants i tècnics de la Universitat per explicar els resultats d'un estudi europeu sobre el dret a l'habitatge de les persones sense sostre

El Umbral és el llargmetratge documental que ha produït la Càtedra UNESCO de la URV basat en l’estudi “EU Pilot project: Promoting protection of the right to housing -Homelessness prevention in the context of evictions”, encarregat per la Comissió Europea. Realitzat per alumnes i tècnics de la URV, té per objectiu fer visible la problemàtica de les persones sense llar i desnonades així com també influir en l’agenda política per revertir les conseqüències dels desnonaments i el sensellarisme.

La producció mostra la realitat de cinc persones que viuen al carrer a causa de diverses situacions que els han portat a quedar-se sense sostre. Per fer-ho, es dona veu a les víctimes d’aquest fenomen creixent a través de testimonis d’afectats que l’equip del documental va buscar en un procés força laboriós. El relat que en resulta és un reflex de les conclusions de la recerca que la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV ha dut a terme junt amb altres organismes internacionals per encàrrec de la Comissió Europea.

El Umbral ha estat produït per la Càtedra d’Habitatge i ha tingut com a productor executiu Isidre Monreal; el director del llargmetratge és Marc Solé, qui ha escrit el guió junt amb Ariadna González, també directora de fotografia; Héctor Herrero ha estat el responsable del so directe.

El llargmetratge es va presentar ahir a l’IMET i després es va fer una taula rodona.

Després d’haver-ho fet a Reus, la Càtedra d’Habitatge va mostrar ahir dimecres un avenç de quinze minuts del llargmetratge en un acte a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, on es va tractar el sensellarisme i els desnonaments en una taula rodona. Moderada pel director de la Càtedra, Sergio Nasarre, hi van participar Joan Batlle, director de Programes Socials d’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; Omar Charif, de la Creu Roja de Tarragona; Núria Lambea, investigadora de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV, Josep Maria Milà, conseller de Territori i Patrimoni Municipal de l’Ajuntament de Tarragona. La consellera de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Persona, Ana Santos, va clausurar l’acte amb l’explicació dels projectes que la ciutat de Tarragona té en marxa per fer front a aquesta problemàtica.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*