30/06/2023

El catedràtic de la URV Jordi Miró coordinarà una xarxa internacional d’experts en dolor crònic infantil

La plataforma desenvoluparà un sistema comú d’estudi i tractament i promourà la recerca interdisciplinària per augmentar el coneixement i la sensibilitat al voltant d’una problemàtica en augment

Jordi Miró, director de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV-Fundació Grünenthal
Jordi Miró, director de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV

El catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Miró coordinarà la International Network on Chronic Pain in Childhood, una xarxa formada per experts en dolor crònic infantil d’arreu del món. Els objectius d’aquest sistema comú d’estudi i tractament són augmentar la sensibilitat de la societat cap al dolor crònic infantil, contribuir a l’avenç del coneixement sobre el problema i promoure la recerca interdisciplinària i col·laborativa internacional de qualitat.   

La plataforma parteix d’una proposta de la Càtedra de Dolor Infantil de la Universitat Rovira-Fundació Grünenthal, que dirigeix Jordi Miró, i és una de les onze que rebrà el finançament de la Era-Net Neuron, una institució vinculada a la Unió Europea que dona suport a la recerca en trastorns neurològics i mentals, i que va obrir una convocatòria per crear xarxes sobre dolor crònic. És l’únic dels onze projectes que està dedicat, específicament, al dolor crònic infantil.   

La xarxa estarà integrada per 24 experts, majoritàriament d’Europa, però també d’Austràlia, Canadà i els Estats Units, i no es descarten col·laboracions amb referents de Llatinoamèrica, on la iniciativa també ha despertat interès. Inclou professionals de múltiples disciplines, clínics i investigadors, així com representants de les persones amb dolor crònic, la indústria i la principal federació europea de professionals dedicats a l’estudi i tractament del dolor, l’EFIC. Segons explica Jordi Miró, “fins ara hi ha hagut iniciatives similars que no han reeixit. Aquest projecte, en canvi, reuneix les condicions perquè sigui un èxit. Precisament, és la interdisciplinarietat i la col·laboració entre diferents àmbits, a més del seu marc geogràfic extens, el què dona força a la xarxa”.  

Jordi Miró considera que el fet que s’hagi valorat una proposta sorgida de la Càtedra de Dolor Infantil-Fundació Grünenthal i el grup de recerca ALGOS de la URV és un reconeixement molt important de la feina que s’hi fa. “Demostra confiança en la nostra recerca, que es considera que té qualitat i rellevància internacional”. L’ajut rebut és per un any i s’espera que després s’obri una nova convocatòria amb una major finançament i en base a les accions desenvolupades per les xarxes constituïdes. 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*