27/02/2019

El catedràtic Salvador Anton, director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat

El Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i Eurecat culminen la seva fusió. L’operació s’orienta a impulsar la innovació i la competitivitat de les destinacions i de les empreses turístiques

Salvador Anton Clave, fins ara director científic de la Fundació PCTTO.

La Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci  (PCTTO), amb seu a Vila-seca i el centre tecnològic Eurecat han inscrit la seva fusió i es consolida la seva integració, enfocada a impulsar la innovació i la competitivitat de les destinacions i de les empreses turístiques.

Aquesta integració suposa la creació del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat que estarà dirigit pel catedràtic de la URV Salvador Anton Clavé, fins ara director científic de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci. La integració, explica Anton,  significa la consolidació a Catalunya d’un espai d’innovació “orientat a promoure l’aplicació de tecnologies, intel·ligència de mercats i sistemes d’informació en l’àmbit del turisme, l’oci i altres activitats relacionades com la cultura o els esdeveniments”.

L’operació comporta la integració del personal de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya a Eurecat i s’emmarca dins de l’estratègia del centre tecnològic de consolidació d’aliances amb agents molt rellevants del sistema d’innovació, tant des del punt de vista sectorial com territorial.

La integració “millora el posicionament d’Eurecat en un sector tan estratègic per a l’economia catalana com és el turístic i amplia la presència del centre tecnològic al Sud de Catalunya”, destaca el president d’Eurecat, Xavier Torra, qui posa de relleu l’impacte que tindrà la fusió en “l’aportació de coneixement turístic especialitzat complementari al teixit empresarial, per a millorar i ampliar l’oferta de serveis i productes, mitjançant la innovació tecnològica”.

Una imatge de la seu del parc científic, a Vila-seca.

L’operació “permetrà arribar a més empreses turístiques i potenciar la innovació, la competitivitat i la sostenibilitat de les destinacions, de l’activitat i dels recursos turístics”, mitjançant una “major col·laboració entre agents públics i privats vinculats al sector”, remarca el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.

Catalunya és una de les principals destinacions turístiques del món. En conjunt, atreu anualment més de 36 milions de turistes i genera uns ingressos propers als 20.000 milions. Això representa més de l’11 per cent del PIB català i prop del 14 per cent de l’ocupació a Catalunya, amb més de 400.000 llocs de treball, segons dades de 2016. L’any 2030, Catalunya podria rebre entre 28 i 36 milions de turistes internacionals, d’acord amb la projecció de creixement estimada en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.

La Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya va tenir uns ingressos totals de 972.000 euros l’any 2018. Ubicat a Vila-seca, va ser impulsat l’any 2006 per la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Vila-seca i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT).

Amb la integració, els membres del Patronat de la Fundació del PCTTO formaran part de la Comissió Sectorial de Turisme d’Eurecat i de la Comissió Territorial de Tarragona del centre tecnològic.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*