15/12/2021

El CRAI Catalunya acull l’exposició “El Pessebrisme: història, cultura i tradició”

Es pot visitar fins al 9 de gener de 2022

Exposició El Pessebrisme: història, cultura i tradició a CRAI campus Catalunya.

Fins al 9 de gener es pot visitar al vestíbul del CRAI l’exposició “El Pessebrisme: història, cultura i tradició” que ha organitzat l’Associació Pessebrista de Tarragona.

El passat dissabte 11 de desembre Cori Camps, vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social, i Josep Maria Borrut, president de l’Associació Pessebrista de Tarragona van inaugurar aquesta exposició.

Inauguració de l’exposició a càrrec de Cori Camps, vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social, i Josep Maria Borrut, president de l’Associació Pessebrista de Tarragona van inaugurar aquesta exposició.

L’Associació Pessebrista de Tarragona (APT) es va constituir el dia 3 de desembre de l’any 1928 amb la idea de fomentar el pessebrisme entre els tarragonins i tarragonines. Amb aquesta exposició es pretén apropar el món del pessebrisme a la comunitat universitària.

La mostra la composen diferents llibres dels fons bibliogràfic de l’entitat i d’alguns socis organitzats en diferents eixos: història i etnografia del Nadal i el pessebre; el procés de construcció del pessebre, les figures als pessebres i la tradició d’aquesta pràctica arreu del món. A més, trobarem variada documentació històrica de la pròpia entitat i podrem contemplar algunes de les obres realitzades pel pessebristes de Tarragona a través d’un vídeo. La exposició es completa amb unes maquetes, en quatre fases, que mostren el procés constructiu artístic des de la seva ideació fins al resultat final.

Llibres del fons bibliogràfic de l'Associació Pessebrista de Tarragona que es poden veure a l'exposició del CRAI Catalunya.

També es pot visitar la mostra de pessebres i diorames de l’associació que enguany té lloc a l’Antiga Audiència (Pl. del Pallol, 3 · Tarragona), amb la exposició “El Pessebre: del popular a l’artistic“.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*