21/10/2019

El llibre Pels camins de la psicoanàlisi compila els textos que la professora Inés Tomàs va escriure al llarg de la seva vida

En la presentació de l'obra s'hi van destacar la psicoanàlisi i l'art com els dos eixos de la trajectòria de Tomàs

Presentació del llibre Pels camins del psicoanàlisi, a la Sala de Graus de l'ETSE i l'ETSEQ.

Pels camins de la psicoanàlisi és el llibre editat per Publicacions URV resultat de la compilació de trenta-cinc textos d’Inés Tomàs, professora de la URV que va morir l’agost del 2017. Els escrits il·lustren el seu itinerari professional, marcat per la curiositat intel·lectual, que es va traduir en un mestratge sobre art i pintura, literatura, cinema, psicomotricitat, teràpies naturals i teoria psicoanalítica en sentit ampli.

El 4 d’octubre es va presentar públicament l’obra, editada pels professors Cori Camps, Lola Garcia i Joan Prat, que van presentar el procés d’elaboració del llibre. La presentació va anar a càrrec d’Aureli Gràcia, psicòleg clínic i psicoanalista, que va parlar sobre la influència de la psicoanàlisi en els diversos escrits que l’autora ens ha deixat com a llegat. Va destacar també la importància que l’art va tenir en la vida d’Inés Tomàs i en la seva obra. L’art i la psicoanàlisi van ser els dos eixos en la seva vida, que la van portar a iniciar la seva segona tesi doctoral, que no va poder finalitzar.

El llibre Pels camins de la psicoanàlisi està disponible en accés obert al web de Publicacions URV.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*