16/09/2015

El màster Erasmus Mundus Vi i Turisme s’impartirà a la URV el curs 2016-17

El màster Erasmus Mundus WinTour, coordinat per la URV, s'endegarà en el curs 2016-17. Impartit a tres bandes, per les universitats de Porto i de Bordeus a més de la URV, ha aconseguit posicionar-se entre els màsters europeus més excel·lents i vol oferir una formació de referència en Enoturisme al continent

El rector de la URV Josep Anton Ferré (segon per l'esquerra) ha rebut Joan Miquel Canals (primer per l'esquerra), Salvador Anton, Gemma Beltran i Marta Nel·lo (primera per la dreta), promotors del màster.

Les facultats d’Enologia i de Turisme i Geografia van aconseguir que la seva proposta fos de les 15 acceptades de les 75 presentades en total, de diferents àrees, a la convocatòria Erasmus Plus 2015. La Unió Europea ha valorat l’àmbit singular presentat, que uneix el turisme i l’enologia, i el programa docent compleix els estàndards europeus. Per primera vegada, la URV coordinarà un programa Erasmus Mundus. WinTour s’afegeix al màster Erasmus Mundus Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana i al doctorat Erasmus Mundus de Quaternari i Prehistòria, que ja s’imparteixen a la Universitat.

El nou programa de formació internacional reuneix les potencialitats de tres universitats referents en el sector vitivinícola: la URV, referent docent universitari en Enologia a Catalunya, país bressol del cava; la Universitat de Bordeus, a la zona que destaca internacionalment en els vins negres de criança, i la Universitat de Porto, territori de vins fortificats, amb el vi de Porto. El títol que obtindran els estudiants serà únic i conjunt.

El màster, de dos anys de duració i 120 ECTS, s’estructura en 4 semestres: els tres primers els estudiants els faran a cadascuna de les universitats i el quart consistirà en una estada en pràctiques a empreses mentre elaboren el treball final de màster. El primer semestre es farà a la URV i començarà per una adaptació dels estudiants en les dues direccions: uns es formaran en Enologia i els altres, en Economia i Geografia, segons les seves necessitats.

Les àrees docents principals seran, a cada universitat i territori: El vi, Turisme i màrqueting, Elaboració del vi, i Cultura i patrimoni. La docència serà en anglès i s’ofereix l’opció als estudiants d’aprendre espanyol i català, francès i portuguès. En el tercer semestre, els alumnes faran un temps de verema a cada zona, i per Nadal faran estades comercials a empreses, per tenir personalment l’experiència del funcionament del màrqueting i les vendes.

WinTour rebrà 2,5 milions d’euros en tres anys, destinats majoritàriament a les beques dels estudiants, el 75% dels quals han de ser seleccionats de fora de la Unió Europea. Molts d’ells poden procedir de les principals zones vitivinícoles del món. S’estima que en total, una trentena d’estudiants farà el màster, en un ambient multicultural i d’intercanvi permanent.

WinTour té el suport d’empreses, universitats, fundacions i associacions, col·laboradores ja de les facultats de la URV i de les universitats sòcies que el compartiran . Són dotze, i en aquestes empreses els estudiants podran fer l’estada final d’estudis. Són Miguel Torres S.A, Freixenet, COVIDES, Codorniu S.A., la Universitat de la Rioja, l’Associació Priorat Enoturisme, Fondation pour la culture et les civilisations du vin, Aristotelio Panepistimio Thessalonikis, Instituto Nacional de Investigaçao Agraria e Veterinaria, el CIVB, Lavradores de Feitoria i Gran Cruz Porto Sociedade Comercial de Vinhos Limitada.

El nou màster en Enoturisme, que coordina la professora Gemma Beltran, ajudarà a posicionar internacionalment el territori, on l’enoturisme ja és un dels negocis més arrelats i en creixement gràcies a la potència del turisme i al prestigi en l’elaboració de bons vins, i permetrà atraure talent. Al març de 2016 s’iniciaran les inscripcions.

Més informació:

Màster Erasmus Mundus Vi i Turisme

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*