03/05/2019

El professor Alfonso González és el nou director general d’Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat

S'encarrega d'impulsar les relacions del Govern amb altres actors europeus i del Mediterrani

Alfonso González Bondia, professor de l’àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals del Departament de Dret Públic de la URV, ha estat nomenat director general d’Afers Europeus i Mediterranis del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència pel Govern de la Generalitat de Catalunya el 30 d’abril de 2019.

Entre les funcions d’aquesta direcció general destaca la d’impulsar, desplegar i fer seguiment de les relacions del Govern de la Generalitat amb altres actors europeus i del Mediterrani, així com també i projectar Catalunya com a nucli de les relacions euromediterrànies. Per desplegar les funcions que té assignades, la Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis s’estructura en el Servei de Relacions Bilaterals amb Europa, el Servei d’Afers de la Unió Europea i  el Servei de Relacions amb la Mediterrània i Xarxes Europees.

http://exteriors.gencat.cat/ca/detalls/noticia/20190430_Nomenaments_DG_SAEUE
Reunió al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, amb el conseller Alfred Bosch i Alfonso González Bondia a la seva esquerra. Foto: Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

González Bondia és doctor en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Dret comparat per la UAB, i ha estat professor titular d’universitat de l’àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la URV, del Màster en Diplomàcia i Funció Pública Internacional al Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona i al Màster d’Integració Europea i al Màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament, ambdós de la UAB.

És membre del Consell Directiu del Centre d’Estudis en Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), i ha ocupat diversos càrrecs a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. A més, ha sigut investigador convidat a l’Institut Universitari Europeu de Florència i membre de l’Observatori de Política Exterior Europea de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).

Ha estat membre de la Comissió de control de les consultes populars no referendàries de la Generalitat de Catalunya i director de l’Oficina de seguiment i suport a les Comissions paritàries Estat-Generalitat del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Print Friendly, PDF & Email

2 replies

  1. Alicia |

    Enhorabona Sito, tant de bo tots el càrrecs públics tinguin la mateixa coherència, responsabilitat i capacitat de treball com tu. Et desitjo el millor en aquesta nova etapa professional.

    1. Alfonso González Bondia |

      Moltíssimes gràcies Alicia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*