22/05/2018

El professor Antoni Jordà és nomenat membre de l’Acadèmia de Bones Lletres

Els acadèmics de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona són reconeguts en l'àmbit de la literatura i la història

Antoni Jordà és catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions.

El catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions de la URV Antoni Jordà-Fernández va ser elegit acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona el passat 10 de maig. Els seus acadèmics són reconeguts en l’àmbit de la literatura o la història, com és el cas de Jordà, que és doctor en Dret i doctor en Història.

Actualment, l’Acadèmia de Bones Lletres, a més de les seves tasques tradicionals i del caràcter d’agrupació honorífica fa també una feina d’investigació, col·laborant en l’ensenyament del tercer cicle universitari i acollint reunions científiques, tasques de les que s’ocupen els diversos Instituts creats per l’Acadèmia. També fa una tasca editorial que permet l’edició de treballs científics.

La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona és la successora d’una agrupació d’interessats en la literatura i la història, en la seva majoria nobles i eclesiàstics, nascuda el 1700 i que va prendre el nom d’Acadèmia Desconfiada, o dels Desconfiats. El 1752, el rei Ferran VI, va establir definitivament la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, i s’assenyalava que la seva missió primordial era l’estudi de la història de Catalunya i la formació de la joventut en la història, la filosofia i la literatura.

Ara Antoni Jordà n’és membre corresponent, després que tres membres numeraris van proposar la seva admissió al plenari de l’Acadèmia. Antoni Jordà imparteix docència a la Facultat de Ciències Jurídiques, i és autor de nombrosos llibres i articles de recerca i divulgació. Forma part també d’altres acadèmies en qualitat d’acadèmic corresponent: la Real Academia de Jurisprudencia y Legislación, i la Real Academia de la Historia.

A més de Jordà, també són membres de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona el primer rector de la URV Joan Martí i Castell, com a acadèmic numerari, i el professor de la URV Antoni González Senmartí, com a acadèmic corresponent.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*