01/07/2016

El professor Santiago Castellà, membre numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors

Aquest professor de Dret Internacional Públic de la URV ha estat rebut en aquesta condició a l'Acadèmia, en un acte que ha tingut lloc el dijous 30 de juny al vespre a la sala d'actes de Foment de Treball Nacional a Barcelona

Santiago Castellà, doctor en Dret i especialista en Dret Internacional, ja forma part de l’Acadèmia. En l’acte de recepció ha pronunciat la conferència: “¿Hacia un nuevo Derecho de Gentes? El principio de dignidad de la persona como precursor de un nuevo Derecho Internacional”. En nom de l’Acadèmia li ha contestat amb una intervenció el membre Joan-Francesc Pont, catedràtic d’Hisenda, que juntament amb Fermín Morales (Dret) i Enrique Tierno (Física) van presentar la candidatura del professor de la URV. Després, un comitè de selecció valora els currículums dels aspirants, i resol sobre la seva incorporació.

Santiago Castellà és professor de l’àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Institucionals (Departament de Dret Públic), i director de la Càtedra Smart Mediterranean City de la URV. La seva tasca d’investigació de la protecció internacional de les minories ètniques, nacionals, lingüístiques i religioses, i de la protecció jurídica del medi ambient, ha estat molt reconeguda. Va ser degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i vicerector de la Universitat Rovira i Virgili.

De la Reial Acadèmia Europea de Doctors en formen part, lligats al territori tarragoní, el professors de la URV Antoni Terceño, catedràtic d’Economia Financera, i Salvador de Brocà de, Filosofia;  Jaume Gil Aluja, nascut a Reus, catedràtic de Ciències Econòmiques (UB) i expert en Lògica Difusa; i el teòleg Josep Gil. L’Acadèmia va néixer l’any 1914 i està compromesa amb la defensa del títol de doctor/a.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*