22/12/2016

El síndic de greuges Josep Canício, Medalla d’Honor de la Generalitat

L'advocat Josep Canício, síndic de greuges de la URV des de l'any 2014, ha estat mereixedor de la Medalla d'Honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia. Aquesta distinció s'atorga per fomentar i reconèixer les iniciatives, les actuacions, els estudis i les propostes que contribueixen a una justícia eficaç, àgil i eficient

Josep Canício, durant la seva intervenció al Claustre el dia 23 de novembre passat.

El DOGC del dia 15 de desembre publica la resolució per la qual s’atorguen les medalles d’honor per serveis excepcionals a la justícia i les mencions honorífiques en matèria de justícia a Catalunya, per a l’any 2016. Aquestes distincions es concedeixen amb la finalitat de fomentar i reconèixer les iniciatives, les actuacions, els estudis i les propostes que contribueixen a una justícia eficaç, àgil i eficient, capaç d’adaptar-se a les innovacions i a les necessitats de l’entorn social que l’envolta.

La Medalla d’Honor s’atorga a Josep Canício Querol en reconeixement a la seva trajectòria dins de l’advocacia i pel conjunt de la seva valuosa trajectòria en l’àmbit jurídic. Nascut a Sant Carles de la Ràpita al 1954, on viu, és llicenciat en Dret per la UB (1971-1976) i pertany a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, del qual és el degà des del 2007. Ha estat president del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC). Actualment presideix la Comissió de Llengua Catalana del CICAC i és responsable de relacions internacionals.

Aquestes medalles de la Generalitat es poden atorgar, de forma individual o col·lectiva, a les persones físiques relacionades professionalment amb la justícia que, en l’exercici de les seves funcions, destaquin marcadament pel seu esforç i dedicació en la realització d’actuacions d’especial rellevància.

A la URV, el mandat de síndic de greuges és de cinc anys.

Més informació:

DOGC del 15 de desembre

Sindicatura de Greuges de la URV

 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*