05/03/2019

El turisme genera el 5,4% del PIB local de Tortosa, segons un informe de la URV

L’estudi constata la tendència a l’alça del sector turístic a la capital del Baix Ebre i calcula en gairebé 50 milions d’euros l’impacte econòmic directe a la ciutat el 2017

Vista de Tortosa amb la teulada de la catedral, un dels principals actius turístics, en primer pla.

El sector del turisme a Tortosa genera el 5,4% del total del PIB local. Així ho constata un estudi elaborat per al Grup de Recerca en Indústria i Territori (GRIT) i la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, encarregat per l’Ajuntament de Tortosa, per determinar el pes econòmic que genera a la ciutat l’activitat turística. S’ha presentat aquest dilluns davant diversos representants del sector turístic i de les administracions implicades.

La presentació ha anat a càrrec de l’investigador principal del GRIT i director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, qui ha explicat que l’estudi, del qual és coautor el sotsdirector del campus ebrenc, Xavier Farré, s’ha fet en part a través d’entrevistes quantitatives a representants dels sectors de l’oci, el comerç i la restauració, tots ells molt vinculats a l’activitat turística. A partir d’aquestes entrevistes s’ha pogut establir, per exemple, que el pes de les activitats econòmiques típicament adquirides pels turistes i excursionistes s’aproximarien al 137 milions d’euros, durant el 2017, el que representa el 15% del PIB local. A partir d’aquesta dada i els resultat de les entrevistes als agents socioeconòmics s’ha determinat que l’activitat turística va generar, de manera directa, 49,4 milions d’euros durant el 2017. A més a més, l’estudi, que abasta un període de cinc anys, del 2012 al 2017, constata una tendència a l’alça del sector turístic, especialment des del 2015. El creixement més important s’ha observat el 2017, quan es va produir un increment també significatiu de les pernoctacions.

El regidor de Turisme, Felip Monclús (esquerra), i el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional, Juan Antonio Duro, durant la presentació de l’informe.

“Hem constatat un increment del pes turístic dins l’activitat econòmica de Tortosa. Aquesta és una bona notícia i tenint en compte el potencial de la ciutat, creiem que en els propers anys continuarà creixent”, ha afirmat el director de la Càtedra, Juan Antonio Duro.

A l’acte de presentació d’aquest informe,  a banda del director de la Càtedra d’Economia Local i Regional hi ha assistit també el director del campus Terres de l’Ebre, Jordi Sardà; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; i el regidor de Turisme, Felip Monclús.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*