19/04/2018

Els reptes de la mobilitat intel·ligent i del vehicle connectat centren l’Industry Day

Amb l’objectiu de promoure el diàleg i l’intercanvi d’idees i coneixements entre la Universitat i el sector industrial, públic i privat, el Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la FURV ha acollit aquestes jornades

les jornades s'han fet al Centre de Transferència de Tecnologia i la Innovació de la Fundació URV.

La quarta edició de les Jornades Industry Day vinculades que s’han dut as terme aquest dimecres, 18 d’abril, han estat vinculades al projecte ARES Extension Consolider, coordinat pel grup de recerca CRISES de la URV, experts en privacitat i seguretat de dades.

L’eix temàtic de la jornada s’ha centrat enguany en l’anàlisi dels reptes i les oportunitats que els nous models de mobilitat urbana ofereixen des de la perspectiva de la ciberseguretat, la privadesa dels usuaris i la presència de l’anomenat vehicle connectat, el vehicle amb la capacitat de comunicar-se i interaccionar de manera automàtica i en temps reals amb el seu entorn.

Imatge de la taula rodona “Tendències, reptes i oportunitats del vehicle connectat i la mobilitat intel·ligent”.

Les ponències que s’han dut a terme durant el matí han permès compartir experiències d’èxit en diferents àmbits. Així, per exemple, s’ha analitzat l’efecte positiu que la implantació d’un model innovador de transport públic connectat a Reus ha tingut en la mobilitat dels seus ciutadans. S’han presentat també solucions industrials basades en l’anàlisi de les dades de circulació dels vehicles connectats que formen part d’una flota logística.

Finalment s’han mostrat resultats pràctics acadèmics centrats en el desenvolupament de solucions eficients que permeten l’accés i la circulació segura i anònima de vehicles en zones urbanes de circulació restringida, les anomenades Low Emision Zones un projecte que ha presentat Josep Maria Gastó, promotor de la unitat de transferència del grup de recerca CRISES . La jornada ha finalitzat amb una taula rodona que ha permès el diàleg i l’intercanvi d’opinions entre els diferents ponents i assistents. En aquesta edició, la jornada ha comptat amb el suport del clúster TIC CATSUD i la Fundació URV.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*