07/02/2018 Entrevista

Gloria Coco, estudiant d’intercanvi a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia

“Si vols fer una cosa, no hauries de pensar en la teva edat”

Gloria Coco, en una visita al Centre Internacional.

Gloria, quan vas començar els teus estudis a la Universitat i què et va portar a realitzar-los amb 79 anys?

Vaig començar a la Universitat l’any passat. Jo sóc molt activa, a la meva vida he fet moltes coses diferents i això aporta sempre nova energia. Així que un matí em vaig despertar i em vaig preguntar: què faig? Immediatament després vaig anar a la Universitat de Cassino e del Lazio Meridionale a Itàlia per registrar-m’hi i estudiar Educació Social. Per què hi ha una edat per estudiar? Si vols fer una cosa,  no hauries de pensar en la teva edat.

Com vas decidir fer una mobilitat Erasmus+?

Sempre m’ha interessat la cultura dels altres països i quan vaig saber que a la meva universitat hi havia una xerrada sobre Erasmus em vaig entusiasmar. Espanya és un país que sempre m’ha atret. Així que vaig fer l’examen d’espanyol i el vaig aprovar, i d’entre tots els destins vaig triar Tarragona, on he estat en el primer quadrimestre del curs 2017-18.

T’ha estat fàcil adaptar-te a la vida a Tarragona i com a estudiant?

En aquesta ciutat no em sembla que estigui en un país estranger. Quan vaig arribar i vaig veure l’amfiteatre, el circ, l’aqüeducte i altres monuments romans em vaig sentir com si estigués en una petita Roma. Havia sentit que els catalans no són gaire sociables, però he constatat que no és cert en absolut: quan surto a caminar per la Rambla Nova, parlo amb molta gent i he fet moltes amistats que també em conviden a casa seva i a passejar amb ells o elles.

Com valores la teva experiència a la Facultat i a la URV?

Com a estudiant he vist que a la URV els mètodes d’aprenentatge són diferents als que s’utilitzen a la universitat italiana. Allà encara s’estudia molt en llibres, aquí molts exercicis es fan amb l’ordinador, es fan exàmens al llarg del quadrimestre i també es treballa en equip. Per això penso que la URV ha fet un pas endavant respecte a altres universitats, perquè la tecnologia és l’arma del futur i el treball en equip també. Jo no estava acostumada a treballar amb l’ordinador i em vaig angoixar una mica, però els altres estudiants em van ajudar.

La URV ha fet un pas endavant respecte a altres universitats, perquè la tecnologia és l’arma del futur

Què t’agrada de la teva relació amb estudiants més joves?

Tots els estudiants són molt amables amb mi, m’ho passo molt bé amb ells i participo en festes i viatges organitzats pels estudiants Erasmus.

Què li diries a algú que vol realitzar una mobilitat Erasmus per que vingui a fer-la a la URV?

Als estudiants que volen participar en Erasmus els recomanaria venir a la URV perquè hi ha professors destacats i els empleats són molt amables i estan disponibles per ajudar a resoldre qualsevol problema amb què ens puguem trobar. A més, Tarragona és una ciutat segura, tranquil·la, adequada pels estudiants perquè no és ni gran, ni petita, i així no et distreus tant com en una gran ciutat. El transport públic és molt eficient i sempre puntual, no com a Roma.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*