09/07/2024

Més d’un centenar d’estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat participen en una nova edició de l’EstiURV

Durant la primera quinzena de juliol tenen lloc a diferents campus de la URV cursos per fomentar vocacions científiques i l’interès per la recerca

Un grup d'alumnes al programa "Experimentem amb la química".
Un grup d'alumnes al programa "Experimentem amb la química".

Construir una marca personal pròpia, aplicar la biotecnologia a l’alimentació, experimentar amb la química, programar jocs o aprendre a dissenyar i imprimir en 3D. Aquests són alguns dels aprenentatges que des de principis de juliol més d’un centenar d’estudiants de 4rt d’ESO i de primer de batxillerat estan fent gràcies a una nova edició de l’EstiURV, un programa de la URV que proporciona formació científica i tècnica sobre diferents disciplines que s’imparteixen a la Universitat per tal que ampliïn coneixements i fomentin la seva vocació i interès per la ciència.

Àlex Llauradó, de l’escola Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils, participa per primera vegada a l’EstiURV. Destaca sobretot la possibilitat d’experimentar dins d’un laboratori. “M’està encantant aquesta activitat perquè a l’escola no hem tocat mai el laboratori i aquí puc fer més pràctica i conèixer els instruments que s’utilizen”, explica.

Imatge del taller “Introducció a l’Enginyeria Mecànica assistida per ordinador”.

En total s’han organitzat vuit tallers, cinc la passada setmana: “Construïnt la meva marca personal; El món interconnectat: tecnologies del dia a dia”; “Python, juguem?”, “Matemàtiques i Física, pilars del coneixement i de les tecnologies modernes” i “Biotecnologia a la teva taula”. Aquesta setmana són tres els que es porten a terme: “Introducció a l’Enginyeria Mecànica assistida per ordinador”, “Experimenta amb la Química” i “Què mengem?”.

Amb les activitats d’EstiURV es vol oferir als estudiants de secundària formació científica sobre les diferents disciplines que s’hi imparteixen, amb l’objectiu de què ampliïn els coneixements i augmenti el seu interès per la ciència.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*