22/05/2019

L’Aula de Teatre porta tres obres a escena els propers 27, 28 i 30 de maig per commemorar els 25 anys

S'estrenen les obres inèdites Com posar un elefant dins una capsa de sabates i In móbiles

Els actors de l'Aula de Teatre de la URV que representaran Com posar un elefant dins una capsa de sabates, de Joan Rioné.

L’Aula de Teatre de la URV celebra aquest curs 2018-19 25 anys de treball, formació i recerca amb diverses activitats en l’àmbit de les arts escèniques a Tarragona. Els plats forts arriben la setmana vinent, amb l’estrena de dues obres per a l’ocasió (Com posar un elefant dins una capsa de sabates i In móbiles) i la recuperació de L’estació de Calinòpia i altres peces, de Joan Brossa.

El dilluns 27 de maig a les 19 h al Teatre El Magatzem de Tarragona, s’hi presenta Com posar un elefant dins una capsa de sabates, un espectacle basat en les improvisacions del Taller d’introducció al teatre de l’Aula de Teatre de la URV – Experimenta Teatre. Es tracta d’un collage dramàtic on un grup d’actors es mou, s’expressa i crea simbiosis prodigioses amb el desig obstinat d’afegir més llenya al foc a la incertesa de tot allò que ens envolta. Hi participen 18 actors, sota la direcció de Joan Rioné per a l’espectacle, i de Joan Pascual a l’Aula, amb il·luminació d’Alex Manríquez.

El dimarts 28 de maig a les 19 h, al mateix Teatre El Magatzem, s’estrena el primer espectacle produït a través del programa d’ajuts a la creació escènica de l’Aula de Teatre de la URV: In móbiles, del col·lectiu Inmóviles. A partir de les idees de Dídac Gassó i Noémie Delavennat, l’obra aborda el fet que els mòbils s’hagin convertit en una extensió de les persones, pràcticament una nova pròtesi humana que interfereix sobre la comunicació, les relacions personals, les passions amagades, les obsessions. I planteja dubtes: els mòbils ens humanitzen o ens han lligat de mans i ens anestesien? Podem viure sense ells i ser feliços? Els propis Dídac Gassó i Noémie Delavennat són els actors d’aquest espectacle que dirigeix Alex Manríquez, que també n’ha fet la dramatúrgia, i l’assessorament escènic de Joan Pascual.

Dijous 30 a les 21 h al Teatre Metropol i dins la Mostra de Teatre Jove, es podrà veure L’estació de Calinòpia i altres peces. L’Aula de Teatre torna al programa de la mostra després d’uns anys d’absència i ho fa amb aquesta peça de Joan Brossa, l’any que es commemora el centenari del seu naixement. L’obra és una visió des de diferents angles de la seva obra, una incursió al món de la poesia visual i l’escena contemporània d’un dels autors catalans més influents de les arts en general. 14 actors pujaran a l’escenari amb la direcció i dramatúrgia de Joan Pascual, la construcció escènica d’Alex Manríquez, l’assessorament escènic i filològic d’Enric Garriga i l’assistència tècnica de Joan Rioné i Marta Grau.

L’Aula de Teatre de la URV, que dirigeix Joan Pascual, celebra aquest curs 25 anys de la seva creació. Més de 1.500 alumnes han participat de les activitats de l’aula, que reivindica el treball teòric i l’estudi combinat combinat amb les tasques de formació, creació escènica i experimentació.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*