24/07/2018

Un estudiant de la URV correrà un ral·li universitari solidari amb un Seat Ibiza del 92

Forma equip amb un estudiant de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià, amb qui busquen patrocinadors per adequar el vehicle i participar a l'UniRaid 2019 al Marroc

Marc Conca i Sergi Llussà amb el Seat Ibiza de l'any 1992 que duran al desert del Marroc.

Feia temps que al Marc Conca li ballava pel cap participar a la UniRaid, després que un amic li expliqués la seva experiència en aquest ral·li solidari que recorre el desert del Marroc durant nou dies. Es tracta d’una aventura que només poden viure estudiants d’entre 18 i 28 anys, en què l’objectiu no és arribar el primer, sinó fer camí i deixar als pobles del desert el màxim de material escolar i esportiu i roba. El Marc Conca, que a partir del setembre cursarà tercer del grau d’Enginyeria Mecànica a la URV, no farà el viatge sol. Forma equip amb Sergi Llussà, estudiant de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià, amb qui ara busca finançament per adequar el cotxe que conduiran al febrer del 2019 i omplir-lo de material.

És requisit indispensable per participar a la UniRaid córrer amb un turisme de més de 20 anys. Per això els dos estudiants que integren l’equip Secogear Motosport van comprar un Seat Ibiza fabricat l’any 1992 que ara estan modificant perquè acompleixi amb el repte de recórrer l’Atlas i el desert d’Erg Chebbi, i de fer el camí d’anada i tornada des de Reus fins a Tànger. L’aventura té un pressupost de prop de 4.000 euros entre la inscripció a la cursa, la compra del cotxe, el pagament de l’assegurança, les peces de recanvi, la gasolina, els peatges i el material. Per això la cerca de patrocinis és part de la feina prèvia dels dos estudiants d’Enginyeria Mecànica. En aquest moment ja compten amb onze empreses que ajudaran a sufragar els costos, però l’objectiu és arribar a la vintena.

El cotxe que utilitzaran els estudiants Marc Conca i Sergi Llussà per a la UniRaid 2019 durant la reparació.

Per a Conca, “el nostre objectiu no és guanyar”, sinó “ser solidari i repartir 30 quilos de material als pobles del desert. Des de l’organització ens vigilen a través d’una app i saben quant de material repartim, els quilòmetres que fem i la velocitat. Tot això ho valoren i el guanyador no és qui arriba el primer a la meta”.

La preparació física i mental també forma part dels preparatius perquè Marc Conca i Sergi Llussà experimentaran algunes de les novetats que incorpora la propera edició del ral·li, com ara una etapa nocturna, per a la qual ja han instal·lat una graella de llums al cotxe, i passaran de trepitjar neu a 2.200 metres d’altitud a la sorra de les dunes del desert. “Sabem que serà una aventura difícil, perquè descansarem poc, haurem de conduir més de 13 hores diàries i no dormirem bé. Sabent això, a partir del setembre intentarem anar al gimnàs i tenir una rutina física per suportar les condicions de la cursa”, apunta Conca.

La del febrer de 2019 serà la vuitena edició del ral·li universitari UniRaid, que organitza un equip de persones dedicades al turisme d’aventura i solidari. La ruta es compon de set etapes que els participants han de seguir amb l’ajuda d’un llibre de ruta, un mapa i una brúixula, sense GPS ni dispositius electrònics. La línia de sortida serà a Tànger, des d’on el 23 de febrer del 2019 creuaran el Marroc per l’interior, travessaran l’Atles i desert d’Erg Chebbi i retornaran nou dies més tard a la mateixa ciutat.

Més informació sobre l’UniRaid aquí.

Print Friendly, PDF & Email

2 replies

 1. Tere conca saune |

  Es un orgull se la teva tieta”
  I es admirable la teva humanitat
  Enhorabona Marc !!!

  Tere C. Saune

 2. Anna |

  Endavant guapos, a fer el repte que voleu i volíeu feia temps.
  Tot anirà bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*