18/01/2018

Federic Adan, premiat per una anàlisi de les sentències sobre contractacions bancàries amb consumidors

La Universitat de Granada reconeix el treball del professor de la URV que analitza les resolucions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i com afecta a la doctrina judicial del Tribunal Suprem i a l'ordenament jurídic processal

El professor de Dret Processal Federic Adan ha guanyat el premi Melchor Almagro Díaz que atorga la Facultat de Dret de la Universitat de Granada per un treball que estudia com les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea valoren i analitzen les contractacions bancàries amb consumidors i usuaris i si modifiquen la doctrina judicial del Tribunal Suprem i a l’ordenament jurídic processal.

El treball del professor de la URV comprova que es produeix una descoordinació entre l’ordenament jurídic comunitari i l’ordenament jurídic espanyol. Així, conclou que és necessari modificar i reformar la llei d’enjudiciament civil, que és la llei bàsica per la tramitació dels procediments judicials a Espanya, i normes de contractació amb els consumidors. Aquest fet té molta importància en la tramitació del judicis entre entitats financeres i consumidors i usuaris.

Com a conseqüència, la modificació de la doctrina del Tribunal Suprem i dels principis processals bàsics influirà en la feina del jutges, que han de dictar sentències en diferents procediments en que són part consumidors i usuaris.

El jurat del premi ha valorat la qualitat científica, la concreció i claredat expositiva, l’interès científic i l’originalitat i actualitat del tema. La resolució va produir-se el 16 de gener i el lliurament es farà el dia 29 d’aquest mes a la Universitat de Granada.

Federic Adan també va guanyar el premi Ferrer Eguizabal corresponent a l’any 2016, atorgat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, al millor treball sobre la segona oportunitat. Consisteix a analitzar els principals problemes pràctics que s’han trobat els jutjats a l’hora d’aplicar una llei que intenta flexibilitzar i solucionar els problemes financers i de deutes de les persones físiques perquè puguin reiniciar una activitat empresarial i no quedin permanentment castigats per deutes que han tingut en un negoci anterior.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Toni Cansino |

    Tot un profesional….

Comenta

*