19/10/2018

Grau reivindica una carrera professional mèdica en què formació i recerca es concebin de manera integral

El secretari d’Universitats i Recerca inaugura el curs de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV

D'esquerra a dreta: el vicedegà de la facultat, Joaquín Escribano; el secretari d'Universitats i Recerca, Xavier Grau, el degà Antoni Castro; el regidor de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, i la secretària del centre, Marta Romeu.

Una definició de la carrera professional mèdica en què l’activitat assistencial, la formació i la recerca es plantegin com a funcions inseparables. Aquest ha estat el centre de la conferència que ahir va inaugurar el curs de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV que ha anat  a càrrec de l’exrector de la Universitat i ara secretari d’Universitats i Recerca Francesc Xavier Grau. “Un bon servei de salut i bon sistema de formació de salut no  són negocis separats”, apunta Grau que considera, entre altres aspectes, que cal redimensionar els hospitals perquè puguin fer una funció formativa i de recerca, i no només pels criteris assistencials: “Quan penses en la carrera professional mèdica has de pensar que el professional ha de poder tenir activitat docent i investigadora amb els estàndards internacionals”.

El secretari d’Universitats i Recerca durant la conferència inaugural.

Grau ha posat com a exemple el sistema dels Països Baixos, amb una visió integral d’aquesta situació que es manifesta, sobretot, amb la creació dels University Medical Centers creats amb aquesta concepció integral d’assistència, formació i recerca. Creu que a Catalunya li queda feina a fer en aquest sentit i, entre d’altres, proposa que la carrera acadèmica i l’assistencial corrin en paral·lel.

En la mateixa línia ha anat el degà de la Facultat, Antoni Castro, que, a banda de recordar un any més que els fa falta una facultat nova, recorda que aquesta cal dotar-la de professors “que siguin els millors i que entenguin també la importància de fer recerca, divulgar-la i aplicar-la”.

Lliurament dels premis Sant Lluc

Com cada any i coincidint amb la inauguració del curs s’han lliurat els premis Sant Lluc als millors treballs de fi de grau i de recerca.

Imatge dels guanyadors dels premis als treballs de fi de grau i de recerca.

La Fundació Privada Universitària Sant Joan ha fet entrega dels dos  premis als treballs de grau de Nutrició Humana i Dietètica, que han estat per Mar Gargallo i per Maria de la Serra Basora i Núria Lladó. També s’han lliurat els dos premis de fi de grau en Medicina, un per Oscar Alfami i Cristina Aljama i l’altre per Raül Sánchez. El premi Dr. Rodrigo Miralles de recerca en Fisioteràpia atorgat per la família Miralles ha estat pel treball de Laura Menés i Sergio Pedraza i, finalment, el premi al millor treball de fi de grau de Fisioteràpia que lliura la Fundació STS  ha anat a parar a Laia Claverias.

D’altra banda, durant l’acte s’ha agraït els serveis prestats als professors jubilats Ramon Maria Miralles, Maria Carme Casajuana, Joan Lluís Borràs i Joan Vilaplana.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*