22/12/2014

II Jornada de recerca en Enologia i Viticultura del CEICS

A la II Jornada de recerca en Enologia i Viticultura hi han participat investigadors, professionals, representants d'empreses i estudiants, que han donat a conèixer els darrers avenços de la recerca que es fa a Catalunya en aquests camps

Els investigadors en enologia i viticultura van exposar les seves recerques a la trobada

Hi han participat més de setanta persones, i s’han fet presentacions de recerques, sessions de pòsters i taules rodones.

Responsables dels projectes de recerca de diferents àrees de la URV, la UAB, la UB, la UPC i del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari CREDA-UPC-IRTA, han informat dels seus treballs i han respòs les preguntes dels investigadors interessats en cada recerca. I a la tarda, després de les dues darreres presentacions, ha tingut lloc una taula rodona per parlar de les possibilitats d’interrelacions dels investigadors amb el sector de cara al futur, en relació amb l’estratègia d’especialització RIS3 impulsada per la Comissió Europea.

Durant tota la jornada s’han pogut veure els pòsters amb els resums de les 33  recerques i s’ha fet un concurs de tast de vi, en el qual els participants han hagut d’endevinar les varietats.

Segons Albert Bordons, coordinador del subcampus d’Enologia del CEICS, aquesta jornada és útil per als participants no només per conèixer la recerca que es fa a Catalunya “sinó per poder engegar projectes comuns i iniciar possibles col·laboracions”, com explica que va passar arran de la primera edició, que es va fer el juny de 2013.

En la inauguració de la jornada hi van ser presents el rector de la URV, Josep Anton Ferré, el director executiu del Campus d’Excel•lència Internacional, Jordi Cartanyà, el degà d’Enologia, Joan Miquel Canals i el coordinador del subcampus d’Enologia del CEICS, Albert Bordons. Tots van coincidir en la necessitat d’aglutinar els esforços de la recerca en enologia i van avançar la voluntat de crear una comunitat RIS3cat en el sector del vi.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*