29/10/2019

Inserlab guanya el premi de diversitat i igualtat de la xarxa internacional Aurora

El curs d'Orientació Professional de la URV per a joves amb diversitat cognitiva comença la seva segona edició

Teresa Torres-Coronas, coordinadora acadèmica d'Inserlab, recull el Premi Diversitat Aurora a la Vrije Universiteit Amsterdam (Holanda).

El programa d’Orientació Professional per a la Inserció Sociolaboral (Inserlab) de la URV, que s’adreça a joves amb diversitat cognitiva, ha guanyat el Premi Diversitat Aurora que atorga aquesta la xarxa internacional d’universitats. Inserlab competia amb 11 propostes més i ha estat escollit per davant dels altres dos finalistes: “Support for Access to Audiovisual Media (SAAM): Promoting Equality and Diversity in the Community”, de University of East Anglia, i “Right2Education”, de Amsterdam University College.

Teresa Torres-Coronas, coordinadora acadèmica d’Inserlab, una iniciativa de la Càtedra d’Inclusió Social, va recollir el premi en l’acte que es va fer ahir 28 d’octubre a la Vrije Universiteit Amsterdam (Holanda). Per a Torres-Coronas aquest guardó “és un reconeixement a les hores de feina i voluntariat que han fet els professors del projecte i el personal d’administració i serveis, així com també a les organitzacions que treballen per canviar la manera de pensar de la societat”.

El curs Inserlab s’adreça a joves d’entre 18 i 30 anys amb una discapacitat intel·lectual igual o superior al 33% i s’orienta al desenvolupament d’habilitats i competències transversals que faciliten el creixement personal i la inserció laboral. La segona edició començarà el proper dilluns i inclourà pràctiques curriculars en entitats i empreses: “És clau perquè, un cop els veuen treballar, s’adonen que són tan productius com qualsevol altre treballador”, afegeix Torres-Coronas.

El Premi Diversitat Aurora s’ha lliurat durant la celebració de la trobada bianual de la Aurora, de la qual forma part la URV, que dues vegades a l’any reuneix professorat, responsables de les universitats i estudiants en un dels campus membres de la xarxa. El premi permetrà als responsables del projecte Inserlab viatjar en altres universitats de la xarxa Aurora per compartir les experiències del mateix àmbit.

Print Friendly, PDF & Email