21/03/2023

Jordi Duch és el nou cap del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques

Vol fomentar la recerca, redefinir el model de laboratoris i posicionar el departament com un referent territorial pel que fa a la innovació en tecnologies digitals

L'investigador Jordi Duch, del departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, ha format part del projecte.
Jordi Duch, director del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques.

Jordi Duch és el nou director del Departament d’Enginyeria Informàtica amb tots els vots emesos (55) favorables en les eleccions dels dies 16 i 17 de març. Substitueix Jordi Castellà, ara comissionat de Govern Obert i TIC del Consell de Direcció de la URV, i l’acompanyarà Maria Ferré com a secretària del Departament. 

Jordi Duch és enginyer en Informàtica per la Universitat Rovira i Virgili i doctor en Noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per la Universitat de Barcelona. Durant dos anys va realitzar una estada postdoctoral a la Northwestern University, a Chicago. Actualment és professor agregat del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, del qual n’és membre des de l’any 2009.

Duch forma part del grup de recerca Algorithms Embedded in Physical Systems, on investiga sobre models matemàtics i computacionals per a l’anàlisi de sistemes complexos, especialment en sistemes socials i tecnològics. També fa recerca sobre la interpretabilitat dels models d’aprenentatge automàtic, i participa en projectes sobre disseny d’aplicacions gamificades per a la salut i l’educació. Ha publicat múltiples articles en revistes d’impacte com PNAS, Nature Communications o Science Advances, que han rebut més de 7.000 cites. 

També participa activament en tasques de difusió, com per exemple amb presentacions de la seva recerca al TEDxAmposta 2014 o al TEDxTarragona 2022, i de transferència, incloent-hi la creació d’una spinoff dedicada al món de l’anàlisi de dades en el món de l’esport. 

Entre 2018 i 2022, Duch va formar part del Consell de Direcció de la Universitat com a adjunt a la rectora per a Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Entre altres projectes, va supervisar la digitalització dels serveis de la Universitat durant la pandèmia de COVID, va coordinar les tasques de l’aliança d’universitats europees Aurora relacionats amb les TIC i va impulsar la creació de l’Àrea 5G Camp de Tarragona. 

Els objectius per al Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques

Els principals objectius de Duch per als pròxims quatre anys són aconseguir una docència de qualitat en els ensenyaments de màster i de grau en els que s’ofereixen matèries d’informàtica i matemàtiques, així com redefinir el model de laboratoris docents per oferir una proposta de valor afegit per als estudiants perquè puguin testejar les darreres tecnologies existents al mercat. 

Pel que fa a la recerca, la intenció és fomentar la recerca puntera en els àmbits de coneixement del departament, així com la captació de projectes nacionals i internacionals.   

Pel que fa als objectius interns del departament, es pretén posicionar-lo com un referent territorial pel que fa a la innovació en tecnologies digitals, realçant-ne l’expertesa dels seus membres i la recerca que s’hi realitza. Finalment, es vol treballar en una estratègia que permeti afrontar el relleu generacional que tindrà el departament en els pròxims anys. 

Print Friendly, PDF & Email