07/09/2018

Les jornades d’acollida orienten els estudiants de primer curs sobre el seu pas per la Universitat

La científica pionera de la recerca amb cèl·lules mare a l'Estat, Anna Veiga, inaugura el curs 2018-19 el 13 de setembre

Estudiants dels graus de Química i Enologia durant la visita al campus Sescelades.

Les facultats i escoles de la URV reben aquests dies els estudiants que comencen el primer curs dels graus en jornades d’acollida que els ajuden a situar-se en l’inici de la seva nova etapa acadèmica i conèixer la Universitat. El professorat i personal dels serveis orienten als estudiants en sessions que els permeten conèixer els recursos i serveis que la Universitat els posa a l’abast, el funcionament del seu centre i la planificació i aspectes a tenir en compte de l’ensenyament que cursaran. Així mateix, tots els nous estudiants tenen la informació necessària sobre l’inici del curs, els serveis i les activitats d’extensió universitària a la pàgina de benvinguda.

Les jornades d’acollida tenen lloc fins al dia 13 de setembre, dia en el qual se celebra la inauguració oficial del curs, a les 12 h a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa. Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, serà l’encarregada de pronunciar la lliçó inaugural:  “Cèl·lules mare pluripotents: recerca i aplicacions clíniques”. Veiga és una de les científiques que han liderat la investigació amb cèl·lules mare a l’Estat i té una llarga trajectòria en l’àmbit de la reproducció assistida.

Durant l’acte d’inauguració es lliuraran els premis als millors esportistes i al personal d’administració i serveis que han elaborat projectes per a la millora de la qualitat i la gestió administrativa i tècnica, i es reconeixerà al professorat distingit.

Arribada dels nous estudiants a les aules de les facultats de Química i Enologia.

El curs comença amb un increment de nous estudiants, si bé la matrícula no és tancada encara. Els estudiants de nou accés de la convocatòria de juny reassignats al setembre i els assignats en la preinscripció de setembre s’han de matricular el dia establert en el calendari de matrícula, que es pot consultar al web de l’automatrícula

Els estudiants i personal de la URV s’han trobat amb la millora d’algunes infraestructures que s’han remodelat durant els mesos d’estiu. Així, entre d’altres, s’han ubicat dotze fonts d’aigua als aularis de tots els centres, s’ha fet una reforma completa als banys de la planta baixa de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, s’han instal·lat proteccions exteriors solars a l’ETSA i un nou dipòsit de reg a Bellissens, s’han renovat els dispositius de monitorització elèctrica, s’ha renovat l’enllumenat exterior de Campus Catalunya i s’ha arranjat un nou espai per a doctorands a l’ETSE. A més a més, s’estan ultimant les obres de la primera fase del nou edifici d’ampliació del campus Catalunya, amb la construcció de l’espai sota rasant i l’anivellament de l’espai que toca a la plaça de la Concòrdia.

La professora i coordinadora del projecte Susana Borràs recollint la Distinció Jaume Vicens als Horts Socials.

D’altra banda, ahir 6 de setembre es va fer la inauguració del curs 2018-2019 del sistema universitari català al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, de la Universitat Autònoma de Barcelona. S’hi van lliurar les Distincions Jaume Vicens Vives, que atorga la Generalitat per premiar l’excel·lència docent universitària. Entre els projectes premiats, hi ha l’espai d’aprenentatge dels Horts Socials de la URV, que involucra professorat i estudiants de deu facultats i escoles, que des del 2015 col·laboren per implementar processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat com a instrument de formació integral dels estudiants. La professora del departament de Dret Públic Susana Borràs va ser l’encarregada de recollir la distinció de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*