16/09/2015

Jornades Sintaxi i diccionaris en alemany i en espanyol, els dies 16 i 17 de setembre

Sintaxis y diccionarios. Jornadas en torno a la complementación en alemán y en español, s'organitzen en el marc d'un projecte de sintaxi i lexicografia contrastives entre les dues llengües, liderat pel professor Andreu Castell. Comencen a partir de les 9 h. a la sala de juntes del campus Catalunya i estan obertes a totes les persones interessades

Les Jornades es fan al campus Catalunya.

El de la URV és un dels quatre projectes concebuts i liderats per universitats espanyoles entre 2010-2015 sobre la sintaxi i la lexicografia contrastives alemany-espanyol.

Les Jornades presenten tres ponències entorn l’adjectiu (Andreu Castell i Maria Bargalló – URV i Violeta Demonte); dues en las quals es relacionen adjectius i verbs (Natàlia Català – URV i Meike Meliss – Universitat de Santiago de Compostela, USC);  tres sobre el verb (Juan Cuartero – Universitat Pablo de Olavide (UPO), Sevilla, María José Domínguez – USC i Yuko Marimoto – Universitat Carlos III de Madrid); una sobre el nom (Mónica Mirazo – USC), i una altra sobre ús de diccionaris (María José Domínguez -USC).

Els investigadors dels projectes intercanvien a la trobada metodologies, dificultats i èxits i també hi participen altres especialistes en complementació, tant a nivell contrastiu com en relació a la llengua espanyola en particular.

Els quatre projectes realitzats entre 2010 i 2015 a l’Estat són: dos referits al verb, (Verbvalenzlexikon Deutsch –Spanisch i DICONALE-Diccionario conceptual del alemán y español, liderats respectivament per María José Domínguez y Meike Meliss (USC); un referit al nom, PORTLEX-Portal lexicográfico: Diccionario modular multilingüe y corpus informatizado anotado de la frase nominal, dirigit per María José Domínguez; i un altre referit al adjectiu, Hacia un diccionario sintáctico del adjetivo en alemán y en español, liderat per Andreu Castell de la URV.

Les Jornades les organitzen la Facultat de Lletres, els departaments de Filologies Romàniques i d’Estudis Anglesos i Alemanys, el grup de recerca de Llengua, literatura i cultura aplicades (Grelalic), la URV i el Ministeri d’Economia i Competitivitat. Teniu tota la informació aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*