26/02/2016

Juan Corchos guanya el premi Work Experience ETSEQ-BASF

L'estudiant del màster d'Enginyeria Química ha rebut el diploma acreditatiu i el premi, que consisteix en l'import de la matrícula de primer curs, i farà una estada de pràctiques a BASF, on realitzarà el projecte final de màster sobre un problema industrial real

D'esquerra a dreta, Gustavo Alonso, director de Recursos Humans de BASF; Juan Corchos, l'estudiant premiat i Anne Berg, directora de producció de l'empresa.
D'esquerra a dreta, Gustavo Alonso, director de Recursos Humans de BASF; Juan Corchos, l'estudiant premiat i Anne Berg, directora de producció de l'empresa.

L’enginyer químic per l’ETSEQ, Juan Corchos, ha guanyat el premi Work Experience ETSEQ-BASF, de 3.000 euros, equivalent a la matrícula del Màster en Enginyeria Química que està cursant. El lliurament es va atorgar en un acte celebrat divendres, 19 de febrer a les instal·lacions de l’empresa, i al què van assistir Miquel Àngel Bové, vicerector de Transferència i Innovació; Josep Bonet i Allan Mackie, director i sotsdirector de l’ETSEQ, respectivament, i Frank E. Stüber, responsable del Màster en Enginyeria Química.

Juan Corchos farà les pràctiques d’aquest màster a BASF, on també realitzarà el treball de final de màster sobre un problema real aplicable a l’empresa.

Sobre BASF

Amb 150 anys d’història, BASF és una de les principals empreses químiques del món que a Espanya compta amb onze centres. BASF Tarragona és un dels principals centres de producció de l’empresa a Europa i forma part del complex químic més gran del sud del continent, que en un àrea de més d’un quilòmetre quadrat acull vuit plantes de producció, cinc de les quals pertanyen a BASF.

Els projectes de l’empresa aborden aspectes com el desenvolupament o millora de processos productius, centrant-se en l’ús sostenible de l’energia i les matèries primeres. Aquests projectes ofereixen una gamma de funcions molt interessants per a enginyers, treballant en solucions de futur.

Programa Work Experience

Procurar una formació integral dels estudiants, atreure talent, facilitar l’ocupabilitat i acostar els estudis a l’àmbit laboral són alguns dels objectius del programa Work Experience, que l’ETSEQ va impulsar l’any 2013 i que ja ha aconseguit la complicitat de diverses companyies.

El programa potencia la relació universitat-empresa, i atorga premis econòmics al talent que permetin cobrir les despeses de matrícula del primer curs dels graus i dels diferents màsters que s’imparteixen a l’Escola. La iniciativa, adreçada als joves que vulguin cursar aquests estudis, ha tingut una acollida excel·lent entre les empreses col·laboradores, i dóna visibilitat al mètode docent que fa que l’ETSEQ tingui una de les taxes d’ocupabilitat més altes: un 85% dels estudiants troben feina el primer any.

En aquesta quarta edició, el programa Work Experience compta amb premis econòmics d’uns 2.500 euros per poder pagar les taxes de matrícula de graus. A més, ofereix vuit premis per cursar diferents màsters, els alumnes dels quals també tenen l’oportunitat de fer pràctiques a les empreses col·laboradores.

Més informació sobre el programa Work Experience, aquí.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*