25/10/2016

La Càtedra d’Habitatge de la URV ha participat al congrés Habitat III, el congrés internacional de les Nacions Unides

Habitat III té lloc cada 20 anys per tal de revisar les polítiques que afecten al futur de les ciutats i de l’habitatge. En aquesta recent edició, del 17 al 20 d'octubre, el principal objectiu ha estat generar una Nova Agenda Urbana pel segle XXI, per identificar els principals reptes actuals i plantejar mesures d’actuació

Els professors Sergio Nasarre i Estela Rivas, durant el congrés.

El director de la Càtedra d’Habitatge de la URV, professor Sergio Nasarre, i la subdirectora del mateix, Estela Rivas, han viatjat fins a Quito (Equador) per tal de participar activament al tercer congrés de les Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Sostenible.

Hàbitat III és una conferència que s’organitza cada 20 anys i reuneix actors urbans, governs, autoritats locals, societat civil, sector privat i institucions acadèmiques. En aquesta edició, el seu principal objectiu ha estat debatre sobre els desafiaments de la urbanització a escala mundial i tractar d’aportar solucions i trobar oportunitats en la implementació dels anomenats “objectius de desenvolupament sostenible”.

La gran cita internaconal ha volgut reforçar el compromís global amb la urbanització sostenible i centrar-se en la implementació d’una “Nova Agenda Urbana”, sobre la base de tot el que ha succeït des de l’Agenda sorgida a la conferència anterior (Habitat II). Per aconseguir-ho, durant el transcurs d’aquesta edició s’ha buscat el compromís polític renovat sobre el desenvolupament urbà sostenible, s’han avaluat els reptes assolits a dia d’avui, s’han buscat mecanismes per fer front a la pobresa i s’ han identificat els reptes emergents. La conferència ha generat un document concís, amb visió de futur i orientat als resultats. Al Congrés Habitat III hi han assistit 46.000 persones.

Els Drs. Nasarre i Rivas hi han impartit dues conferències sobre l’accés a l’habitatge a Europa, lloguers i la seva tributació. S’han pronunciat en el context de les activitats organitzades pel Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya.

Vocació internacional de la Càtedra

La participació a la conferència Habitat III forma part d’aquesta vocació internacional que té la Càtedra d’Habitatge. Durant els seus tres anys de funcionament, ha desenvolupat 14 projectes nacionals i internacionals, i ha publicat més de 60 treballs en cinc països. També ha impulsat i ha contribuït a elaborar 5  lleis i ha impartit més de 120 conferències en 20 països diferents.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*