17/06/2021

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV acull el Congrés nacional sobre habitatge col·laboratiu i territori

S'hi tracta l’accés a l’habitatge avui, l’habitatge col·laboratiu i els consumidors, la fiscalitat de l’habitatge col·laboratiu i la cohesió territorial i l’habitatge durant el 16 i el 17 de juny

El Congrés nacional sobre habitatge col·laboratiu i territori que té lloc els dies 16 i 17 de juny de manera virtual gira a l’entorn de quatre panells temàtics: l’accés a l’habitatge avui, l’habitatge col·laboratiu i els consumidors, la fiscalitat de l’habitatge col·laboratiu i la cohesió territorial i l’habitatge.

Es tracta de dues jornades amb l’habitatge com a protagonista, organitzades en quatre panells que acullen més de 50 ponències procedents de 25 universitats i institucions diferents. Assisteixen al congrés més de 100 acadèmics i professionals del món de l’habitatge.

Entre les ponències presentades aquest dimecres per investigadors de la URV hi ha “La vivienda colaborativa a través de la “tokenización” de derechos en la tecnología blockchain, de Rosa M. Garcia Teruel i “La vivienda asequible y social a nivel europeo: retos, lecciones aprendidas y recomendaciones”, de Núria Lambea Llop, entre d’altres. Avui es presentaran, entre d’altres, “Medidas fiscales para evitar la despoblación”, d’Estela Rivas Nieto.

Un moment del Congrés nacional sobre habitatge col·laboratiu i territori

El congrés compta amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació i desenvolupa treballs que són objecte de preocupació a l’informe “España 2050”, al qual hi va contribuir el director de la Càtedra, Sergio Nasarre.

El vicerector d’Innvació i Tranferència del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili, Francisco Medina Cabello; el director general d’Habitatge i Sòl del Govern d’Espanya, Francisco Javier Martín Ramiro, i el secretari de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra Monté, han donat el tret de sortida al Congrés nacional sobre habitatge col·laboratiu i territori.

El programa i les ponències es poden consultar al web del congrés.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*