06/09/2022

La catedràtica de Filologia Catalana Carme Oriol guardonada amb l’Europäischer Märchenpreis 2022

El premi de la fundació alemanya Walter Kahn reconeix els investigadors europeus que han destacat en els estudis sobre els contes populars i en la seva internacionalització

Susanne Hose, presidenta del Patronat de la Fundació Walter Kahn, la guanyadora del premi, Carme Oriol Carazo, i Roland Kahn, president de la Walter Kahn Fairy Tale Foundation.

Carme Oriol Carazo, catedràtica del Departament de Filologia Catalana, ha estat guardonada amb l’Europäischer Märchenpreis 2022, que la fundació alemanya Walter Kahn atorga als investigadors i investigadores europeus que han destacat en els estudis sobre els contes populars i en la seva internacionalització.

En aquest cas, s’ha valorat, especialment, la feina feta en la documentació i la catalogació dels contes populars catalans de tradició oral realitzada d’acord amb els estàndards internacionals, així com la seva posterior divulgació i publicació en català i en anglès. Així mateix, s’ha destacat la importància de la creació de les bases de dades especialitzades sobre els contes populars i altres formes del folklore que es poden consultar en obert en el web de l’Arxiu de Folklore de la URV.

En la cerimònia de lliurament, que va tenir lloc a la ciutat alemanya de Volkach el passat 1 de setembre, va obrir l’acte Roland Kahn, president de la Junta directiva de la fundació, que va assenyalar la importància del premi, que s’atorga anualment des de 1986. A continuació, Susanne Hose, presidenta del patronat, va donar el veredicte del premi, concedit per unanimitat. La laudatio va anar a càrrec de Christine Shojaei Kawan, que va destacar les principals línies d’investigació de la guardonada així com les publicacions més rellevants. Finalment, la professora Carme Oriol va pronunciar el discurs d’agraïment en català, amb traducció consecutiva a l’alemany per part del seu fill Roger Gilabert.

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

 1. Joan de la Creu |

  Un premi ben merescut i un digne homenatge.

 2. Vicent SALVADOR |

  Em sembla un premi ben merescut, en una àrea que demana encara més reconeixement acadèmic.

 3. Ramon Marrugat Cuyàs |

  Carme,
  segur que és un premi que satisfà a tots els que, poc o molt, hem tingut l’oportunitat de compartir la teva passió per la divulgació del tresor oral popular català.
  Tot reconeixement és necessari i merescut. Enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*