04/03/2022

La doctoranda Mireia Larrosa rep el premi al millor projecte d’Investigació Internacional de la Societat Espanyola d’Infermeria Neurològica

Larrosa estudia el suport social i la qualitat de vida relacionada amb la salut en pacients diagnosticats amb Miastenia Gravis

Mireia Larrosa rep el premi de la Societat Espanyola d'Infermeria Neurològica.
Mireia Larrosa rep el premi de la Societat Espanyola d'Infermeria Neurològica.

La infermera i estudiant de doctorat del departament d’Infermeria al campus Terres de l’Ebre, Mireia Larrosa-Domínguez, ha estat guardonada amb el premi al millor projecte d’Investigació Internacional per la Societat Espanyola d’Infermeria Neurològica. La recerca “Estudio iberoamericano sobre el apoyo social y la calidad de vida relacionada con la salud en los pacientes con Miastenia Gravis”, que està en curs, té per objectiu conèixer la influència del suport social percebut en la qualitat de vida relacionada amb la salut en pacients diagnosticats de Miastenia Gravis i residents en països iberoamericans. L’estudi forma part de la tesi doctoral de Larrosa, que elabora sota la direcció de Sílvia Reverté.

La Miastenia Gravis és una malaltia de la unió neuromuscular, sense cura definitiva, i que es caracteritza per la debilitat i fatiga ràpida de qualsevol dels músculs sota el control voluntari del subjecte. És causada per una ruptura en la comunicació normal entre nervis i músculs, que té afectacions musculars variables que apareixen després d’activitat física i que es recupera amb repòs.

Larrosa va ser premiada en el marc del XXVIII Congrés Anual i IV Internacional de la Societat Espanyola d’Infermeria Neurològica celebrat a Jaén. Per elaborar el projecte s’està realitzant un estudi multicèntric, descriptiu i observacional de tipus transversal, amb homes i dones majors de 18 anys diagnosticades de Miastenia Gravis i residents en països iberoamericans. L’estudi compta amb el suport d’associacions de pacients i fundacions, com ara Asociación Miastenia Gravis Rosario de Argentina, Miastenia Gravis Bolivia o Fundación Nacional para la Miastenia Gravis en Ecuador, entre altres.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*