23/05/2017

La doctoranda de la URV Judit Morlà participa a la final estatal del concurs de monòlegs científics Famelab

El guanyador, Pedro Daniel Pajares, de la Universitat d'Extremadura, participarà a la final internacional del Cheltenham Science Festival, que es farà al juny al Regne Unit

Judit Morlà, durant la seva actuació a la semifinal, al Teatre Poliorama de Barcelona.
Judit Morlà, durant la seva actuació a la semifinal, al Teatre Poliorama de Barcelona.

Amb un monòleg inèdit sobre l’ús de nanopartícules en la detecció de cèl·lules responsables de la metàstasi, la doctoranda de la URV Judit Morlà va participar el 24 de maig a la final estatal del concurs de monòlegs científics Famelab Espanya 2017. Dels vuit finalistes, la biotecnòloga va ser la única catalana. El guanyador del certamen va ser Pedro Daniel Pajares, qui representarà Espanya a la final internacional del Cheltenham Science Festival, que es farà al juny al Regne Unit.

Després de superar una de les dues semifinals amb el monòleg “Cuando el ADN vibra”, que es va fer a l’abril al Teatre Poliorama de Barcelona, Morlà va interpretar al Museu de la Ciència i la Tecnologia (MUNCYT) de Alcobendas un de nou, que parlava sobre la seva recerca, i que es va retransmetre en directe al Facebook de la FECYT. Enguany ha estat la cinquena edició d’aquest concurs a l’Estat espanyol, i la segona vegada que un investigador de la URV arriba a la final, després que l’any 2015 ja ho va fer Toni Vallès.

El jurat de la final el van integrar per Mónica López, física, directora del departament de meteorologia de TVE i presentadora del temps del Telediario 2 de La 1; Juan Luis Arsuaga, director científic del Museu de l’Evolució Humana de Burgos i premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica de 1997, i Montserrat Domínguez, periodista i directora de l’edició espanyola del diari digital nord-americà Huffington Post.

Judit Morlà va néixer a Tarragona fa 25 anys i va estudiar el grau de Biotecnologia i un màster en Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Rovira i Virgili. Ara fa un doctorat sobre la detecció de mutacions al material genètic utilitzant nanopartícules, que és el tema que va triar per al monòleg que va interpretar a la semifinal, i al juny presentarà la tesi. Morlà va ser la guanyadora del concurs de monòlegs científics “Vols saber què investigo?”, organitzat per la URV al Teatre Bartrina durant la Setmana de la Ciència de 2016.

Ciència i monòlegs en més de 30 països

FameLab va néixer el 2005 gràcies a una idea original del Festival de Cheltenham, el principal objectiu és fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents de la ciència a través d’un format innovador: el monòleg científic. Des de 2007, gràcies a l’associació amb el British Council, FameLab se celebra a més de 30 països d’Europa, Àsia, Àfrica i Estats Units. Ja són més de 8.000 investigadors de tot el món els que han participat en alguna de les seves edicions.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*