23/10/2017

La URV i Fundació Mémora signen un conveni per abordar el procés final de vida

El primer pas és la posada en marxa del curs “Elaboració de processos de dol i pèrdua” que començarà al novembre

El rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré, i el president de la Fundació Mémora, Santiago de Torres, després de signar el conveni a Rectorat.

La Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Mémora han signat un conveni de col·laboració per dur a terme projectes i accions formatives sobre el procés final de vida, i el primer pas és la posada en marxa del curs “Elaboració de processos de dol i pèrdua” que començarà a principis de novembre.

Durant la signatura, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i el president de la Fundació Mémora, Santiago de Torres, han coincidit en valorar que “aquest curs respon a una necessitat social i de formació d’especialistes en aquest àmbit”. De Torres ha afegit que “al llarg de la nostra vida hem de passar per un seguit d’esdeveniments vitals que suposen canvi o pèrdua i per aquest motiu, és convenient una formació en el dol amb garanties”. Per la seva banda, Ferré considera que, “aquest curs ens permet explorar la formació que necessiten els nous perfils professionals d’un entorn laboral ràpidament canviant, posant de manifest el dinamisme de la URV per adaptar-se a les noves demandes socials”.

El curs “Elaboració de processos de dol i pèrdua” s’adreça principalment a tres perfils professionals: titulats que treballin directament o indirectament en entorns on les situacions de dol hi són molt presents (especialistes de les ciències de la salut i auxiliars que fan tasques d’acompanyament i cura); experts que estiguin en contacte amb persones que viuen o han viscut pèrdues (educadors, mestres, voluntaris,…), i totes les persones que tinguin interès en rebre una formació en aquest àmbit. A més a més, ambdues fundacions tenen previst altres vies de col·laboració pels propers mesos.

La Fundació Mémora té la finalitat de proporcionar ajuda a la societat, donant suport i millorant l’atenció a les persones i les famílies en situació de procés final de la vida. Els quatre grans eixos d’actuació són acció social, investigació i innovació, sensibilització i formació. Mémora es el primer grup a España i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementeris. Realitza més de 47.000 serveis funeraris i 17.000 incineracions i més de 42.000 famílies van ocupar les seves sales de vetlla l’any passat.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*