02/06/2023

Una nova edició dels Premis Syllabus projecta sis curts de ficció dels estudiants de Comunicació Audiovisual de la URV

El certamen que organitzen els mateixos estudiants se celebrarà el dilluns 5 de juny

Detall del cartell dels Premis Syllabus 2023 elaborat pels estudiants de Comunicació Audiovisual

Arriba una nova edició dels Premis Syllabus. Es tracta d’un acte que organitza l’estudiantat de 3r curs del grau en Comunicació Audiovisual de la URV en el qual presenten els curtmetratges de ficció que han realitzat en el marc de les assignatures de Gèneres i Formats Audiovisuals, i Narrativa i Guió Audiovisual. Fa deu anys que se celebren aquests premis impulsats pel Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat, malgrat que el confinament va impedir celebrar-los el 2020. L’acte és obert al públic i serà aquest dilluns 5 de juny a les 16:30 h a l’Aula Magna del campus Catalunya. L’obertura de portes serà a les 16 h.

Sota el lema “El poder de narrar en minuts emocions infinites” es projectaran els sis curts corresponents a diferents gèneres cinematogràfics:

  • Sacramentum (terror): Una nit freda d’hivern, tres amigues, Gabriela, Berta i Cristina, decideixen fer un ritual, i sense saber-ho, convoquen una força demoníaca disposada a torturar-les fins a la mort.
  • Èxtasi (melodrama): En Julià ho tenia tot: amics, una bona família, salut i un treball. Però per un trauma del passat, se sotmet a una catarsi emocional que tan sols pot remeiar amb l’èxtasi. De mica en mica, la droga pren un paper principal en la seva vida, i perd el control de tot el que li quedava.
  • La Sala (thriller): Javi, Carmen, Francisco i Marta porten tres hores tancats en una habitació. Només els queda una hora. Les ordres que els han donat han sigut clares: entre tots han de descobrir quin crim ha comès cadascú i decidir qui mereix salvar-se.
  • El Nido (ciència-ficció): L’Elena i el Marcos es troben en una relació de matrimoni inestable. La decisió d’hospedar-se en un ressort d’ensomni portarà a la protagonista a deixar enrere el seu passat quan se li presenta una alternativa d’un altre món.
  • Jo mai mai (comèdia): El Pep, l’Abril i el Jonathan, tres excompanys de classe, estan jugant al “jo mai mai” en una festa. A través d’aquest joc anem descobrint la seva relació i quins problemes van tenir al passat. Tots creuen que són allà per una raó. Però a mesura que avança la trama descobreixen que el motiu de la quedada era un altre. És quan entra en acció la Puri (àvia del Pep) i Carolina (germana de Pep) que tot fa un gir de 180 graus.
  • Hotel Maribel (musical): Guillermo, un home depressiu fart de la seva vida i de la feina es troba amb un hotel que li crida l’atenció. En decidir entrar, coneix a Anthony, el recepcionista, qui el desconcerta i li fa replantejar-se com vol viure realment la seva vida a través d’una cançó que, sorprenentment, tracta de la vida del protagonista. Al dia següent, el cap del Guillem l’acomiadarà, però el Guillem, més que enfonsar-se, se n’alegrarà i, per fi, viurà la seva vida feliç.

Un jurat professional s’encarregarà d’atorgar els premis a la millor direcció d’art, la millor il·luminació, el millor càsting, el millor guió, la millor fotografia, el millor muntatge, el millor so, el millor actor, la millor actriu i el millor curtmetratge. Aquest any, el jurat està format per Eva Vallès, coordinadora del Festival REC; Xavier Menal, director de DelClot Studio, i Txell Roig, coordinadora de Tarragona Film Office.

La gala està concebuda com una festa dedicada a Hollywood, la fàbrica de somnis, i serà presentada per l’actriu Rita Ardiaca i el creador de contingut Albert Pagà. La novetat d’enguany és el patrocini de Proyecto Aulas en aquest acte.

Tota la informació de la nova edició dels Premis Syllabus es pot trobar a través de Twitter i Instagram, que gestionen els mateixos estudiants.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*