05/11/2020

La professora Maribel Calle, guardonada amb el premi 20blogs al millor blog d’actualitat

Calle edita la bitácora Bruce lee Magazín, conjuntament amb l'historiador Carlos Izquierdo

La professora de Literatura del Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili, Maribel Calle, i l’historiador i periodista tarragoní, Carlos Izquierdo, han estat guardonats per la seva bitàcora Bruce lee Magazín amb el premi nacional al Millor Blog d’Actualitat 2020, a la XIV edició dels Premis 20Blogs, que organitza el diari 20minutos als països de parla hispana.

El blog, que busca ser “una contracrònica depurativa contra els excessos informatius”, ja va ser finalista a la mateixa categoria i va ser nominat als premis internacionals SODEINT l’any 2019, el seu primer any de vida.

Amb un toc d’ironia i contínues referències culturals, Bruce lee, que té com subtítol ‘articulisme errant’ i es presenta sota el lema de ‘crítica periodística per a letròfags, cinèpates, melòmans i d’altres grans ociosos’, reivindica el bon articulisme —“de Larra a Umbral, passant per Camba i tota la bohèmia del Callejón del Gato”— i el paper fonamental de la lectura per a apropar-se a la premsa amb l’esperit crític necessari.

Maribel Calle és professora del Departament de Filologies Romàniques de la URV des de 2003, i és doctora en Literatura Hispanoamericana amb un estudi simbòlic i crític de l’obra de la poeta argentina Alejandra Pizarnik. Té estudis i articles sobre la poesia argentina contemporània i sobre l’estada de García Lorca a Tarragona, i és organitzadora de trobades, congressos i seminaris sobre literatura.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*