18/06/2015

La Unitat canina de rescat K9 rep el diploma de Mèrit als Serveis Distingits del Consell Comarcal del Tarragonès

Pere Frutos, en representació de l'ONG Unitat canina de rescat i salvament K9 de Creixell, ha rebut aquesta distinció en un acte celebrat el dimecres, 17 de juny al vespre a la seu del Consell. La candidatura ha estat proposada per diferents ajuntaments de la comarca, per la seva tasca destacada en emergències i catàstrofes a tot el món. La URV financia les seves actuacions, a través del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària

Pere Frutos con el diploma, y de izquierda a derecha de la foto el alcalde de Creixell, Jordi Llopart, el presidente del Consejo, Frederic Adan y el alcalde de Salomó, Anton Virgili.

Les distincions les ha entregat Frederic Adan, president del Consell Comarcal del Tarragonès i professor de la URV. Pere Frutos, un dels fundadors de la Unitat, ha recollit la distinció i ha manifestat la seva satisfacció per poder dur a terme una tasca humanitària, que a arreu ha rebut gratitud i reconeixement per part de tothom. Pere Frutos ha tingut també paraules d’agraïment per a la URV Solidària, que es fa càrrec de les despeses de les seves actuacions.

L’any passat, el Consell Comarcal del Tarragonès va convocar la primera concessió anual de distincions, que s’han atorgat ara, a persones o entitats de la comarca que hagin destacat en una continuada labor cultural, científica, econòmica, social o urbanística, a  favor d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

Al costat de K9, han rebut les distincions del Consell Comarcal del Tarragonès l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona, la Colla Gegantera Els Pallaresos, Joan Pere Busquets (Perafort) i Jordi Calvet (Salomó).

K9 està formada per voluntaris, procedents de l’entorn de la Creu Roja, de l’ensinistrament de gossos i de cossos de seguretat de l’Estat. Té delegacions a Brasil, Portugal, Argentina i Xile. Han intervingut, demostrant una gran professionalitat i humanitat, en rescats a Nepal (2015), Brasil i Turquia (2011), Xile i Haití (2010), i a Itàlia (2009), Xina (2008), Perú, (2007), Filipines i Indonèsia (2006), Pakistan (2005), Marroc (2004) i Algèria (2003).

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*