03/09/2018
La URV acull la 28a edició del simposi internacional sobre la teoria no lineal i les seves aplicacions
250 investigadors d’arreu del món es reuneixen fins aquest dijous al Palau de Congressos de Tarragona en aquest esdeveniment científic
250 investigadors d’arreu del món es reuneixen fins aquest dijous al Palau de Congressos de Tarragona en aquest esdeveniment científic
El congrés internacional NOLTA, (International Symposium on Nonlinear Theory and Its Applications) l’acrònim en anglès de teoria no lineal i les seves aplicacions (NonLinear Theory and its Applications) l’acull aquest any la Universitat Rovira i Virgili l’investigador de la qual, Abdelali El Aroudi, el copresideix junt amb el professor Hiroo Sekiya de la Univesitat de Chiba (Japó).
L’estudi de fenòmens no lineals és transversal a moltes disciplines de la ciència i l’enginyeria com ara les matemàtiques, la física, la química, la informàtica, l’economia, la medicina, la biologia, la psicologia, les telecomunicacions, l’electricitat o l’electrònica. Aquesta és la 28a edició d’aquest congrés que organitza una societat científica japonesa NOLTA, l’única comunitat de recerca dedicada a promoure la ciència no lineal i les seves aplicacions. La seu és diferent cada any i enguany s’organitza a Tarragona conjuntament amb investigadors del grup d’Automàtica i Electrònica Industrial (GAEI) de la URV del qual en forma part el professor Abdelali El Aroudi.
Els principals organitzadors provenen d’instituts tecnològics i universitats japoneses com ara les de Fukui, Kanagawa, Tokyo, Hosei, Kobe, Gifu, Saitama o Okayama. En aquesta edició també han participat a l’organització el Politecnico di Milano, la Universitat de Newcastle, a banda de la URV.
La participació del grup de recerca GAEI en aquest congrés se centra en la utilització de tècniques no lineals en el control de sistemes electrònics de potència, com ara els carregadors de bateries dels vehicles elèctrics o els sistemes per extraure la màxima energia possible dels panells fotovoltaics i altres importants fonts d’energies renovables com els generadors eòlics.
Un sistema lineal permet els investigadors fer certes suposicions i aproximacions i permet un càlcul més acurat i senzill dels resultats. En canvi, els sistemes no lineals no són iguals a la suma de les seves parts i normalment són difícils de modelar i, per tant, els seus comportaments són difícils de predir.
Dels aproximadament 250 participants que es reuneixen fins aquest dijous a Tarragona, uns 180 són investigadors japonesos i la resta provenen d’altres països d’arreu del món.
Més notícies de: congrés