02/07/2018

La URV acull un examen internacional per acreditar avaluadors de cervesa

Les persones que passen la prova estan acreditats per fer tastos, participar en concursos i avaluar el producte de forma oficial

Vint persones provinents de Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol així com de Portugal s’han examinat aquest divendres a la Facultat d’Enologia de la URV per obtenir una acreditació que els certificarà com avaluadors de cervesa, és a dir, que poden fer-ne tastos i participar en concursos per donar la seva opinió i avaluar el producte de forma oficial. La prova forma part del programa Beer Judge Certification Program (BJCP). És la segona vegada aquest examen es fa a la URV.

Es tracta d’exàmens que es duen a terme arreu del món durant l’any i que arriben de nou a la demarcació de Tarragona. El professors del màster de begudes fermentades de la URV i membre acreditat del BJCP, Albert Barrachina és qui coordina l’execució d’aquesta prova a la Facultat d’Enologia.

Les persones que han fet la prova aquest divendres han hagut d’aprovar prèviament un examen teòric i s’han examinat de  la part pràctica en la qual han tastat sis cerveses durant una hora i mitja. El tast es fa a cegues i fins després de l’examen ningú ha sabut res més de les cerveses que el seu estil. Els participants n’han fet la descripció i han valorat aspectes sensorials i visuals entre altres. Els participants han estat examinats per tres jutges certificats catalans.

Un participant en l’examen, a la Sala de tast de la Facultat d’Enologia.

El Beer Judge Certification Program a ser fundat el 1985 i actualment té més de 7.000 jutges en actiu. Aquest programa vol fomentar la comprensió i apreciació de diversos tipus de cervesa així com desenvolupar eines estandarditzades, mètodes i procediments per poder-ne fer una avaluació estructurada i una classificació. Es tracta d’una organització nord-americana sense ànim de lucre que es dedica a certificar de forma oficial a jutges de cervesa artesanal. Aquests, al seu torn, són categoritzats en diversos nivells segons els seus coneixements en l’avaluació organolèptica de les cerveses. La certificació del BJCP està molt ben considerada entre els professionals del sector que volen convertir-se en jutges ja que aquesta organització gaudeix d’un gran prestigi a nivell internacional.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*