02/07/2019

La URV acull una sessió participativa de l’Agenda Urbana de Catalunya

S'han abordat les oportunitats i reptes dels hàbitats urbans des de la construcció de ciutadania

Grups de treball de la 5a sessió participativa de l'Agenda Urbana de Catalunya.

L’Agenda Urbana de Catalunya és una eina que impulsa la Generalitat de Catalunya per planificar la creixent urbanització amb l’objectiu d’assolir una millor qualitat de vida de les persones. Per fer-ho està duent a terme un procés de participació que consta de diversos temes, que es tracten en diferents sessions arreu de Catalunya. La cinquena d’aquestes sessions es va fer l’1 de juliol al campus Catalunya, amb el lideratge de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV, que és una de les 29 entitats observadores de l’Assemblea Urbana de Catalunya, que contribueixen a l’elaboració de l’Agenda Urbana.

En la sessió celebrada a la URV, s’hi va tractar el paper de la dimensió ciutadana en la futura planificació urbana. Es va dividir en tres blocs temàtics: recerca i coneixement; cultura i art, i participació de transparència. Cadascun d’ells va comptar amb un panell de persones expertes i, posteriorment, un debat en grups reduïts. Sergio Nasarre, director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge va ser un dels experts del panell sobre recerca i coneixement.

Obertura de la sessió participativa per a la redacció de l’Agenda Urbana de Catalunya, que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

La rectora, María José Figueras, va presidir la inauguració de la jornada, junt amb la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro; el regidor de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, i el mateix Sergio Nasarre.

Les conclusions de les sis jornades de què consta el procés participatiu seran incloses en el document d’objectius de la nova Agenda Urbana catalana.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*