28/06/2023

La URV, entre les 670 millors del món segons el rànquing QS

És la sisena universitat catalana i la 21a de l’Estat espanyol. De les prop de 20.000 universitats que hi ha al món només 1.500 en formen part

Edifici de la seu de Vila-Seca

Per cinquè any consecutiu la URV apareix entre les millors universitats del món segons el QS World University Rankings, elaborat des de 2004 per la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds, que avalua les millors universitats del món. Se’l considera un dels tres rànquings universitaris més prestigiosos del món, al costat del de Xangai (ARWU) i el del Times Higher Education (THE).

La URV es posiciona en els llocs 661-670 de les 2.963 institucions avaluades, tot i que només les 1.500 millors figuren a les llistes. La Universitat es troba en la 21a posició a l’Estat espanyol de les 35 comptabilitzades, i en la sisena entre les universitats catalanes que hi apareixen, tant públiques com privades. La URV ha presentat un creixement respecte a les edicions anteriors del rànquing, passant de ser al top 750 l’any 2020 a estar entre les 670 millors a l’edició d’enguany, la de 2024.

L’indicador en què la URV ha obtingut un millor posicionament és el de sostenibilitat, en el que ocupa la posició 323 amb 47,2 punts. La Universitat també destaca en l’índex de citacions per personal docent i investigador —figurant en la posició 375 del rànquing mundial i quarta a nivell estatal— i en xarxes de recerca internacional —situant-se en la posició 386 del rànquing.

QS utilitza nou indicadors per elaborar el rànquing: la reputació acadèmica, basada en una enquesta que es realitza a més de 130.000 acadèmics, representa un 30% de la puntuació; les citacions per investigador, que mesuren l’impacte de la recerca dividint el nombre de citacions rebudes en un període de cinc anys entre el nombre de professors d’una institució, constitueixen el 20% de la puntuació; la reputació des del punt de vista dels qui donen feina, basada en les respostes d’una enquesta a 75.000 ocupadors sobre la relació entre institució i l’ocupabilitat dels graduats, en representa un 15%; la proporció professor/estudiant de la institució representa un 10% de la puntuació; finalment, el grau d’inserció laboral dels seus alumnes, la presència de professors internacionals, la ràtio d’estudiants internacionals, la presència a xarxes de recerca internacionals i l’impacte social i ambiental de la recerca i la docència es reparteixen a parts iguals el 25% restant de la puntuació total.

En aquesta darrera edició del rànquing, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) es manté en el primer lloc per dotzè any consecutiu, seguit de la Universitat de Cambridge i la d’Oxford.

Per a més informació: https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2024

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*