23/07/2019

La URV i el Santander amplien el seu acord per potenciar la docència, la recerca i la projecció internacional de la Universitat

El nou conveni incrementa les accions d'emprenedoria i creació d'empreses i augmenta les beques per a estudiants

Presentació del conveni entre la URV i el Santander.

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), María José Figueras, i el president de Santander Universidades, Matías Rodríguez Inciarte, han renovat i ampliat el conveni de col·laboració entre les dues instituciones per al desenvolupament d’activitats de docència, recerca i transferència del coneixement, així com la millora dels processos de gestió acadèmica, i per donar més relleu a la projecció internacional de la URV. Perquè tot sigui possible, el Santander aportarà aquest any 450.000 euros a la URV.

Emprenedoria i beques

L’acord potencia les accions d’emprenedoria i creació d’empreses a través de la plataforma URV Emprèn i la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses, que dirigeix el professor Xavier Càmara, i que té per objectiu impulsar l’emprenedoria promovent la col·laboració amb la iniciativa privada, les administracions i les universitats, de manera coordinada entre totes les parts.

El Santander col·laborarà també amb els programes de suport a la recerca (beques pre doctorals i ajudes a grups emergents), les beques de mobilitat internacional amb universitats europees i llatinoamericanes, els premis i beques a estudiants de màster, i les ajudes a estudiants de grau amb dificultats econòmiques. L’objectiu és que ningú es quedi sense estudiar per falta de diners.

L’acord contempla també la concessió de tres ajudes Martí i Franquès, adreçades a investigadores pre doctorals, que se sumen a les nou ja vigents, amb una assignació total de 270.000 euros. A través del Programa Santander URV d’ajudes extraordinàries de Grau, es dotaran aproximadament 32 beques amb una assignació total de 30.000 euros. I pel que fa al Programa de Beques Santander de Màster, se’n beneficiaran 10 estudiants amb una assignació total de 30.000 euros.

Manteniment de la Targeta Universitària i aportació a la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement

L’acord preveu mantenir l’emissió de la Targeta Universitària Intel·ligent (TUI) de la comunitat universitària. Banco Santander compta amb una experiència àmplia en el desenvolupament d’aquesta credencial, que emet conjuntament amb més de 300 universitats de 14 països, la tecnologia de la qual facilita que s’adapti a les necessitats dels més de 7 milions d’universitaris que es beneficien d’aquest servei. La implantació d’aquesta targeta ha permès agilitzar molts processos a la URV, com ara el carnet per als estudiants, els accessos a l’aparcament i a les impressores.

D’altra banda, es renova també la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, que dirigeix el professor Manel Vallès. L’objectiu és promoure la difusió de coneixement especialitzat en el desenvolupament territorial generat per les activitats universitàries, i fomentar una especialització regional intel·ligent, que millori el benestar de la ciutadania.

La rectora de la URV, María José Figueras, ha agraït l’aposta del Santander per l’educació en general i la universitària en particular, i ha destacat que les ajudes a la institució “permetran elevar l’oferta i el nivell dels serveis acadèmics, i contribuiran a l’excel·lència de la nostra activitat investigadora”.

Per la seva banda, el president de Santander Universidades ha destacat que “al Santander sabem que invertir en educació és la millor manera de contribuir al desenvolupament social de manera socialment responsable. Tenim la convicció que l’educació és el millor camí per fomentar l’equitat, la igualtat d’oportunitats i aconseguir un creixement sostenible i inclusiu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*