25/10/2021
La URV participa a la Setmana Internacional de l’Accés Obert
El CRAI ofereix activitats com ara formacions virtuals i un joc de preguntes i respostes sobre l'Accés Obert
El CRAI ofereix activitats com ara formacions virtuals i un joc de preguntes i respostes sobre l'Accés Obert
Del 25 al 31 d’octubre se celebra la Setmana Internacional de l’Accés Obert, una iniciativa anual per promoure l’accés obert al món acadèmic i de la recerca. Aquest any, el Centre de Recursos per l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) ha preparat diverses activitats per difondre i aprendre els beneficis de publicar en accés obert: seminaris web adreçats a PDI, doctorands i PAS i un curs d’autoformació al Campus Virtual.
- Publicar en accés obert: Polítiques, ajuts eines i visibilitat al repositori institucional de la URV (Dimarts, 26 d’octubre de 2021. De 10:00 a 11:30h) Idioma: Català.
- Publicar en accés obert amb MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute). El futur de les publicacions periòdiques (Dimecres, 27 d’octubre de 2021. De 10:00 a 11:00h) Idioma: Català/Castellà.
- Publicar en accés obert (Inscripció oberta fins al 30 de novembre. Duració: 4 hores). Idioma: Català.
També s’ha publicat un web específic sobre la Setmana de l’Accés obert on destaca un joc de preguntes i respostes per aprendre de forma fàcil i divertida els principals aspectes de l’accés obert. La web també conté una introducció sobre què és la Setmana de l’Accés obert, les formacions que es realitzen des del CRAI i els ajuts disponibles per a l’accés obert.
Dia de les Biblioteques
D’altra banda, i amb motiu del Dia de les Biblioteques que s’ha celebrat aquest 24 d’octubre, el CRAI ha preparat un centre d’interès virtual sobre “Biblioteques i llibres en la literatura, cinema i xarxes socials” per a lectors i cinèfils en aquesta pàgina. El personal de les biblioteques del CRAI ha rastrejat en la literatura i el cinema a la cerca de novel·les, pel·lícules, sèries i documentals on les biblioteques i els llibres hi tenen un protagonisme especial. També proposen alguns booktubers, bookgramers o booktokers, tant en català com en castellà, i algunes xarxes socials específiques sobre llibres, per descobrir i intercanviar recomanacions aprofitant les facilitats de les noves tecnologies.