17/09/2023

La URV participa en el II Fòrum d’Aliances Universitàries Europees

Els representants de 430 universitats europees s’han reunit a Barcelona per abordar els reptes i oportunitats que afronten les aliances universitàries

Josep Pallarès, rector de la URV, acompanyat d'altres membres de l'aliança Aurora durant el II Fòrum d'Universitats: Michal Malacka, vicerector d’Estratègia i Relacions internacionals de la Universitat de Palacký; Kees Kowenaar, exsecretari general d’Aurora; Martin Procházka, rector de la Universitat de Palacký, i Karen Shire, vicerectora de Cultura Universitària, Diversitat i Relacions Internacionals de la Universitat de Duisburg-Essen.

El rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Maria Pallarès, ha participat en el II Fòrum d’Aliances d’Universitats Europees. Aquest esdeveniment, celebrat els dies 14 i 15 de setembre, va reunir a les instal·lacions de la Fabra i Coats de Barcelona els representants de 430 universitats de 35 països i va servir de plataforma per a l’intercanvi d’idees i diàleg sobre els reptes i oportunitats que afronten les aliances universitàries europees.  

Aprofitant el context del Fòrum, l’ACUP -Associació Catalana d’Universitats Públiques- també va organitzar un seminari sobre la construcció de nous lideratges universitaris per transformar Europa, el dia anterior, per donar a conèixer a la societat les aliances en què participen les universitats públiques. Hi va participar Joan-Miquel Canals, comissionat de Xarxes Internacionals de la URV, per presentar l’aliança Aurora. I Xavier Càmara va moderar una taula rodona sobre els reptes socials que planteja l’impuls de les aliances per al progrés, benestar i competitivitat de Catalunya. 

L’objectiu primordial d’aquestes aliances és promoure la identitat i els valors europeus, així com fomentar l’excel·lència acadèmica i la transformació institucional, afavorint la mobilitat dels membres de la comunitat universitària, l’intercanvi d’experiències i coneixements, i el desenvolupament col·laboratiu de programes educatius i de recerca. 

Durant el Fòrum també es van abordar temàtiques com la sostenibilitat financera, la garantia de qualitat i la col·laboració amb institucions d’educació superior de països tercers. A més, es va destacar la necessitat de crear i mantenir aquests espais de diàleg continu entre les aliances, els representants de la Comissió Europea, els estats membres, els estudiants i altres col·lectius interessats, per així enfortir l’impacte i la coherència d’aquestes iniciatives a nivell europeu. 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*